Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Leverkusen se Schickem přehrál Kolín, Bayern vydřel zvýšení náskoku

Jen remízu uhráli fotbalisté Lipska na svém stadionu v úvodním zápase 29. kola Bundesligy, v němž hráli s Hoffenheimem bez branek. Pavel Kadeřábek zvládl celý zápas. Ještě spokojenější byl Patrik Schick, jenž s Leverkusenem vyhrál 3:0 nad Kolínem. Bayern dokázal zdolat góly mezi 15. a 37. minutou silný Wolfsburg. Až nedůstojnou roli plní v Bundeslize hráči posledního Schalke, které na svém hřišti dokázal vyprášit 4:0 i průměrný Freiburg. Sedmý Mönchengladbach překvapivě rozdrtil čtvrtý Frankfurt a zkomplikoval mu tak cestu do Ligy Mistrů. Hráč Slavie Praha Petar Musa vstřelil velmi důležitý gól Unionu Berlín v zápase proti Stuttgartu, jenž skončil 2:1. Nejméně atraktivní duel týmů z druhé poloviny tabulky Augsburg–Bielefeld skončil 0:0. Dortmund rozstřílel Brémy 4:1, Haaland pomohl dvěma góly.

Lipsko - Hoffenheim
zdroj: ČTK/DPA autor: Jan Woitas

Lipsku se sice v nastavení podařilo skórovat, ale po zásahu videorozhodčího nebyl gól Yussufa Poulsena uznán. Tým trenéra Juliana Nagelsmanna zaznamenal třetí domácí ztrátu za sebou a Bayern, který má k dobru sobotní zápas s Wolfsburgem, mu může v případě výhry odskočit na rozdíl sedmi bodů.

Hoffenheim remizoval podruhé za sebou bez branek a v bundeslize natáhl sérii bez vítězství na pět zápasů. V tabulce mu patří dvanácté místo.

Schick se účastnil výhry 3:0, gól si ale nepřipsal

Patrik Schick v souboji s Emmenuelem Denisem z Kolína
zdroj: ČTK/AP autor: Martin Meissner

Leverkusen porazil předposlední Kolín nad Rýnem díky dvěma brankám Leona Baileyho 3:0 a v neúplné tabulce se posunul na šesté místo. Za Bayer odehrál celý zápas český reprezentant Patrik Schick. Hosté nevyhráli deváté kolo po sobě a na berlínskou Herthu, které patří 16. místo znamenající účast v baráži, ztrácí tři body. "Stará dáma" navíc odehrála o duel méně.

Bayernu vyšla ve Wolfsburgu skvěle první půle

Bayern, který coby úřadující vítěz vypadl po úterním odvetném čtvrtfinále s Paris St. Germain z Ligy mistrů, rozhodl o výhře v prvním poločase. Zaznamenal v něm všechny branky, dvakrát se trefil osmnáctiletý záložník Musiala a jednou Choupo-Moting.

Freiburg rozstřílel beznadějně poslední Schalke 4:0, dva góly vsítil Günter. Celek z Gelsenkirchenu je velmi blízko sestupu z bundesligy po 31 letech. Stejným výsledkem prohrál čtvrtý Frankfurt v Mönchengladbachu.

Musa se prvně trefil za Union

Union Berlín zdolal Stuttgart 2:1. Premiérovým gólem v bundeslize a navíc vítězným zařídil triumf týmu z německé metropole Musa. Chorvatský útočník, který v mužstvu hostuje z pražské Slavie, potřeboval na první zásah za Union devět zápasů.

Augsburg bez českého tria Tomáš Koubek, Marek Suchý a Jan Morávek remizoval s Bielefeldem bez branek.

Haaland dovedl Dortmund k výhře nad Brémami

Fotbalisté Dortmundu porazili v 29. kole německé ligy i díky dvěma gólům Erlinga Haalanda 4:1 Brémy. Za Werder odehráli celý zápas brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie.

Brémy šly do vedení ve čtrnácté minutě zásluhou trefy Milota Rashicy, Dortmund ale nastřílel ještě před pauzou během devíti minut tři branky. Pavlenku nejprve překonal tvrdou ránou Reyna, následně se nezmýlil z penalty Haaland a norský kanonýr přidal svou 23. trefu v sezoně z dorážky v 38. minutě. V závěru pojistil výhru Borussie po rohovém kopu Hummels.

Dortmund se vrátil na pátou pozici a na příčky zajišťující účast v Lize mistrů ztrácí čtyři body. Brémy jsou po páté porážce v řadě třinácté.

Utkání Mohuč - Hertha Berlín bylo odloženo. Hostující celek musel ve čtvrtek nastoupit kvůli koronavirové nákaze v týmu do dvoutýdenní karantény.

29. kolo Bundesligy:

Lipsko - Hoffenheim 0:0Augsburg - Bielefeld 0:0, Freiburg - Schalke 4:0 (50. a 74. Günter, 7. Höler, 22. Sallai z pen.), Wolfsburg - Bayern Mnichov 2:3 (35. Weghorst, 54. Philipp - 15. a 37. Musiala, 24. Choupo-Moting), Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 4:0 (10. Ginter, 60. Hofmann, 67. Bensebaini, 90.+5 Wolf), Union Berlín - Stuttgart 2:1 (20. Promel, 43. Musa - 49. Forster), Dortmund - Brémy 4:1 (34. z pen. a 38. Haaland, 29. Reyna, 87. Hummels - 14. Rashica), Mohuč - Hertha Berlín odloženo.
18:30 Leverkusen - Kolín nad Rýnem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články