Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Lingard táhne West Ham do Ligy mistrů. Vydra opět skóroval, ale Burnley prohrálo

Fantastickou formu si drží Jesse Lingard. Anglický reprezentant dvakrát rozvlnil síť a pomohl West Hamu k vítězství nad třetím Leicesterem 3:2, pod které se asistencemi podepsali Vladimír Coufal s Tomášem Součkem. "Hammers" jsou o bod zpět čtvrtí. Matěj Vydra dal gól ve druhém utkání v řadě, ale Burnley podlehlo Newcastlu 1:2. Lídr z Manchesteru City v 31. kole také selhal, když prohrál s Leedsem 1:2, přestože hrál druhou půli proti deseti. Fotbalisté Chelsea, Liverpoolu a Arsenalu naopak nezaváhali. Druzí United vyhráli ve šlágru na Tottenhamu 3:1.

Fotbalisté West Hamu po gólu v síti Leicesteru
zdroj: REUTERS

West Ham vstřelil první gól ve 29. minutě. Coufal nacentroval na hranici vápna a Lingard střelou z první k tyči překonal gólmana Schmeichela. Produktivní záložník, který je v londýnském celku na hostování z Manchesteru United, se navíc před koncem úvodního dějství prosadil podruhé. Po změně stran se po Součkově přihrávce trefil Bowen.

Zápas následně dvěma brankami zdramatizoval Iheanacho, ale West Ham nakonec "Foxes" i podruhé v ligové sezoně porazil. 

"Pokusím se s takovými výsledky skoncovat. Nemůžu dovolit, aby se tohle dělo. Musíme se zlepšit," řekl trenér West Hamu David Moyes pro klubovou televizi.

Vydra přidal třetí gól v sezoně

Český reprezentant se mezi střelce zapsal v 18. minutě, kdy si před branku naběhl na Woodovu přihrávku a z hranice malého vápna překonal slovenského brankáře Dúbravku. Hosté ale po změně stran v 59. a 64. minutě otočili skóre. Nejprve se prosadil Murphy a po něm střídající Saint-Maximin. Poté mohl vyrovnat Vydra, jenže zblízka minul.

Hosté vyhráli po sedmi kolech a vzdálili se na šest bodů první sestupové příčce. Burnley má jen o bod víc. "Je pozitivní, že jsem skóroval, ale kdybych mohl, vyměnil bych gól za tři body, protože jsou důležitější než moje statistiky," řekl Vydra pro klubový web Burnley.

"Do konce sezony zbývá šest týdnů. Musíme se soustředit na každý zápas a začít sbírat body. V posledních dvou utkáních jsme totiž ztratili šest bodů," uvedl Vydra.

Newcastle vyhrál po sedmi kolech a vzdálil se na šest bodů první sestupové příčce. Burnley má jen o bod víc.

Dallas zmrazil Etihad Stadium

Stuart Dallas z Leedsu otevřel skóre proti Manchesteru City ve 42. minutě přesnou trefou o tyč. Byl to jedenáctý gól Leedsu po střele zpoza šestnáctky, což je nejlepší bilance v této sezoně Premier League. Vzápětí ale Cooper ostrým skluzem zfauloval Sterlinga a hlavní sudí mu po poradě s videorozhodčím udělil červenou kartu.

Svěřenci Pepa Guardioly, který před středeční odvetou čtvrtfinále Ligy mistrů v Dortmundu šetřil některé opory, využili přesilovku v 76. minutě po zásahu Ferrána Torrese, na body ale nakonec nedosáhli. V nastaveném čase si totiž zaběhl na kolmici za obranu znovu Dallas a zařídil Leedsu překvapivou výhru.

Díky ní se nováček soutěže dostal v neúplné tabulce na deváté místo. "Citizens" prohráli po šesti soutěžních vítězstvích a na prvním místě mají náskok 14 bodů před městskými rivaly United, kteří mají ale dva zápasy k dobru.

Salah ukončil třináctihodinové čekání Liverpoolu na domácí gól ze hry

Liverpool prohrál na podzim úvodní vzájemné utkání s Aston Villou 2:7 a dobře nezačal ani na svém stadionu Anfield Road. Ve 43. minutě poslal hosty do vedení nejlepší střelec týmu Ollie Watkins.

V 57. minutě se ale prosadil Mohamed Salah, který 19. trefou v sezoně znovu dohnal v čele tabulky střelců Harryho Kanea z Tottenhamu. Egyptský kanonýr ukončil téměř třináctihodinové čekání "Reds" na domácí ligový gól ze hry.

Obrat dokonal Alexander-Arnold v první minutě nastavení poté, co za vápnem převzal odražený míč a nekompromisně ho poslal do sítě. Liverpool se výhrou naladil na odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů s Realem Madrid.

Chelsea rozhodla na Crystal Palace v úvodní půlhodině

Chelsea nastřílela na hřišti Crystal Palace tři góly v úvodní půlhodině a po výhře 4:1 se posunula na čtvrté místo tabulky. Dvěma góly se na výhře "Blues" podílel Christian Pulisic. Stoper Kurt Zouma potvrdil svým pátým zásahem v sezoně pozici nejgólovějšího obránce v soutěži.

Zápas Wolverhamptonu s Fulhamem začal dvěma minutami ticha k uctění památky zesnulého manžela britské královny prince Philipa a hráči měli černé pásky na rukávech. Duel směřující k remíze rozhodl průnikem do vápna a tvrdou střelou z úhlu Adama Traoré, jenž se v lize trefil poprvé od prosince roku 2019. Wolverhampton je dvanáctý.

Druzí United na Tottenhamu nezaváhali

Manchester United vyhrál po obratu na hřišti Tottenhamu 3:1 a náskok vedoucího městského rivala City snížil na 11 bodů. "Rudí ďáblové" navíc mají zápas k dobru. Domácí poslal ve 40. minutě do vedení Son Hung-min, ale hosté ve druhé půli díky Fredovi, Cavanimu a Greenwoodovi výsledek otočili. United neprohráli v lize třiadvacátý venkovní zápas po sobě, "Kohouti" zůstali sedmí.

Arsenal se na čtvrteční čtvrtfinálovou odvetu Evropské ligy se Slavií naladil výhrou 3:0 na hřišti posledního Sheffieldu United. Dva góly dal Lacazette, další branku přidal Martinelli. "Kanonýři" se posunuli na devátou příčku, naopak Sheffield je po čtvrté prohře za sebou velmi blízko sestupu.

Fotbalisté Evertonu počtvrté za sebou nedokázali zvítězit a po remíze 0:0 na hřišti Brightonu zaostávají na osmém místě tabulky už o šest bodů za poslední pohárovou příčkou. Podruhé za sebou marně usilovali o desátou venkovní výhru, což by znamenalo klubový rekord. Z posledních čtyř ligových zápasů získali jen dva body. Domácím bod pomohl k posunu na 15. místo a od sestupových pozic je dělí sedm bodů.

Ještě více ohrožený West Bromwich porazil 3:0 Southampton a navázal po týdnu na překvapivou výhru 5:2 na hřišti Chelsea. Dvě vítězství za sebou vybojoval tým trenéra Sama Allardyce poprvé v sezoně a od záchrany ho dělí osm bodů. V prvním poločase dali slepené góly Matheus Pereira z penalty a Matt Phillips, po změně stran zpečetil výsledek Callum Robinson.

Anglická fotbalová liga - 31. kolo:

Fulham - Wolverhampton 0:1 (90.+2 Traoré), Manchester City - Leeds 1:2 (76. Torres - 42. a 90.+1 Dallas), Liverpool - Aston Villa 2:1 (57. Salah, 90. Alexander-Arnold - 43. Watkins), Crystal Palace - Chelsea 1:4 (63. Benteke - 10. a 78. Pulisic, 8. Havertz, 30. Zouma), Burnley - Newcastle 1:2 (18. Vydra - 59. Murphy, 64. Saint-Maximin), West Ham United - Leicester 3:2 (29. a 44. Lingard, 48. Bowen - 70. a 90.+1 Iheanacho), Tottenham - Manchester United 1:3 (40. Son Hung-min - 57. Fred, 79. Cavani, 90.+6 Greenwood), Sheffield United - Arsenal 0:3 (33. a 85. Lacazette, 72. Martinelli), West Bromwich - Southampton 3:0 (32. Pereira z pen., 35. Phillips, 69. Robinson), Brighton - Everton 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články