Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vaclík Sevillu v semifinále poháru nezachránil, o trofej se utká Barcelona s Bilbaem

Vrátil se mezi tyče, ale moc radosti si neužil. Český gólman Tomáš Vaclík totiž neodvrátil porážku Sevilly 0:3 po prodloužení v odvetě semifinále Španělského poháru s domácí Barcelonou. Katalánci si proto i přes prohru 0:2 v úvodním utkání zahrají finále s Bilbaem, které také po prodloužení udolalo Levante.

Tomáš Vaclík
zdroj: AP autor: Joan Monfort

Náskok Sevilly z úvodního semifinále se na Camp Nou ztenčil už ve 12. minutě, kdy se Ousmane Dembélé trefil výstavní střelou do horního růžku. V 73. minutě mohl vyrovnat Lucas Ocampos, ale z pokutového kopu nepřekonal gólmana Marca-Andrého ter Stegena.

Barcelona se pak rozjela k velkému obratu. Krátce po vyloučení hostujícího Fernanda vyrovnal ve čtvrté minutě nastavení Gerard Piqué a v 95. minutě Vaclíka překonal rovněž hlavou střídající Martin Braithwaite.

V dubnovém finále vyzvou Katalánci soupeře z Bilbaa, které ve 112. minutě střetnutí s Levante spasil španělský útočník Alejandro Berenguer. Úvodní semifinálový zápas skončil 1:1 a shodný výsledek platil po základní hrací době i v odvetě. 

Semifinále Španělského fotbalového poháru - odveta:

Barcelona - Sevilla 3:0 po prodl. (12. Dembélé, 90.+4 Piqué, 95. Braithwaite), první zápas 0:2, postoupila Barcelona.

Levante - Bilbao 1:2 po prodl. (17. Roger - 30. García z pen., 112. Berenguer), první zápas 1:1, postoupilo Bilbao.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články