Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Jsem zklamaný, přiznal po remíze s Liverpoolem Solskjaer. Pochvaluje si pokrok United

Věřil, že si z Liverpoolu může odvézt se svými svěřenci tři body, a k splnění přání neměl daleko, jelikož Manchester United si ve šlágru anglické ligy vytvořil více vyložených šancí. Kouč "rudých ďáblů" Ole Gunnar Solskjaer proto byl po remíze 0:0 zklamaný. Trenér lídra Premier League ale zároveň bod bere jako důkaz pokroku, jaký United za poslední měsíce udělali.

Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp se záložníkem Thiagem Alcantarou a koučem Manchesteru United Olem Gunnarem Solskjaerem
zdroj: ČTK/PA/ autor: Michael Regan

Liverpool sice soupeře přestřílel a výrazně častěji měl v držení míč, největší šance si ale v závěru vypracovali hosté. Brankář Alisson ale mužstvo při střelách Bruna Fernandese a Paula Pogby podržel.

"Upřímně musím říct, že jsem trochu zklamaný. Uvědomujeme si, že jsme hráli proti fantastickému týmu, který více držel míč. Pořád sem však jedete s cílem vyhrát, když si uvědomíte, jak je v poslední době trápí zranění. To se nám nepodařilo, ale bod snad bude dobrý, pokud vyhrajeme další zápas," řekl Solskjaer, jehož svěřenci prodloužili ligovou neporazitelnost o dvanáctý zápas.

Podle něj mohl hrát Manchester lépe. "Aspoň odsud odjíždíme s bodem, který ukazuje, kolik jsme toho za poslední rok nebo šest měsíců ušli. Nejdřív jsme se do hry moc nedostávali, zejména v první půli. Pak jsme se ale zlepšili a ke konci jsme cítili, že můžeme vyhrát. Vytvořili jsme si dvě obrovské šance, které jejich gólman skvěle zastavil," uvedl Solskjaer.

United jsou v čele o dva body před městskými rivaly City, kteří mají duel k dobru. "Nezáleží na tom, kde teď jsme. Podstatné je, kde budeme v květnu. Jdeme dál. Cítíme, že jsme se posunuli," prohlásil sedmačtyřicetiletý Nor.

Zatímco Manchester udržel dlouhou ligovou neporazitelnost, obhájce titulu Liverpool nevyhrál čtvrté kolo po sobě. V posledních třech navíc "Reds" neskórovali.

"Vím, že fotbaloví fanoušci nejsou zrovna tím nejtrpělivějším druhem na světě, chtějí vyhrát každé utkání. V tom se od nich moc neliším, ale ve fotbale se už pohybuju dost dlouho na to, abych věděl, že musíte projít i složitějším obdobím. Není to ale nejtěžší doba v mém životě, ani se tomu neblíží," řekl kouč Liverpoolu Jürgen Klopp.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články