Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Bayern dál vládne, druhé Lipsko přeskočilo Dortmund. A Schick v. Darida 0:0

Fotbalisté Bayernu Mnichov drží vládu nad Bundesligou. Ve Stuttgartu sice v 9. kole prohrávali, ale pak dali tři góly a vedou o dva body před Lipskem, které porazilo 2:1 Bielefeld a sesadilo na třetí místo Dortmund, který úřekvapivě podlehl na svém stadionu Kolínu nad Rýnem 1:2. Brémy, za něž nastoupili brankář Pavlenka a obránce Gebre Selassie, po pěti remízách podlehly 3:5 Wolfsburgu, který ještě v tomto ročníku německé ligy neprohrál. Jako jediní zůstávají bez výhry hráči posledního Schalke, kteří nyní padli v Mönchengladbachu 1:4. Reprezentanti Patrik Schick v dresu Leverkusenu a Vladimír Darida s Herthou Berlín se rozešli smírně 0:0.

Patrik Schick z Leverkusenu v zápase s Herthou
zdroj: ČTK/DPA autor: firo Sportphoto/Jvşrgen Fromme

Bayern na stadionu VfB prohrával od 20. minuty po gólu Tanguye Coulibalyho. V 38. minutě srovnal Kingsley Coman. Domácí vzápětí znovu udeřili, ale brance předcházel faul na gólmana Manuela Neuera. Zvrat dokonal v první minutě nastavení úvodního dějství zpoza vápna Robert Lewandowski. Nejlepší kanonýr soutěže vstřelil 12. gól v sezoně. Pojistku přidal v 87. minutě Douglas Costa.

Lipsko zvítězilo po gólech Angeliňa a Christophera Nkunka. Za hosty snížil Fabian Klos. "Rudí býci" bodovali v osmém z devíti kol.

První výhru Kolína nad Rýnem v ligové sezoně zařídil dvěma trefami defenzivní záložník Iljás Schirí. Tuniský reprezentant se prosadil v obou poločasech po rohovém kopu. Zápas ještě zdramatizoval Thorgan Hazard, ale na vyrovnání domácí nedosáhli.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern zvítězil ve Stuttgartu, Dortmund doma podlehl Kolínu

Poslední Schalke prohrálo v Mönchengladbachu 1:4. Vestfálský celek jako jediný v ligové sezoně stále nevyhrál. Florian Neuhaus poslal po čtvrt hodině hry domácí do vedení. Hosté přispěchali s odpovědí za pět minut díky Benitu Ramanovi. Poté Oscar Wendt, Marcus Thuram a Hannes Wolf rozhodli o výhře účastníka Ligy mistrů.

Augsburg doma remizoval s Freiburgem 1:1. Brankář Tomáš Koubek a stoper Marek Suchý zůstali celé utkání na lavičce domácího týmu.

Union Berlín remizoval s Frankfurtem 3:3. Po dvou gólech zaznamenali domácí Max Kruse a hostující André Silva.

Pavlenka inkasuje v zápase s Wolfsburgem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: via www.imago-images.de

Na stadionu Wolfsburgu bylo už v prvním poločase jasné, že bude gólový účet vyšší. Wolfsburg do přestávky vedl 3:2, krátce po pauze ale bylo po Brooksovu vlastním gólu vyrovnáno. Šestou remízu v řadě ale nakonec Brémy neuhrály.

Domácí poslal do vedení druhou brankou Weghorst a skóre v páté minutě nastavení zpečetil Bialek. Wolfsburg tak oslavil jubilejní 300. vítězství v bundeslize a v neúplné tabulce je s bilancí čtyř výher a pěti remíz pátý.

Leverkusen byl v zápase s Herthou Berlín favoritem a byl i aktivnější, ale sérii pěti vítězných ligových duelů neprotáhl. Střelecky naprázdno vyšel poprvé od utkání v Evropské lize na hřišti Slavie Praha, v lize se mu to stalo naposledy v úvodním kole tohoto ročníku. Leverkusen se propadl na třetí místo tabulky za Lipsko, Hertě patří 13. pozice.

Výsledky 9. kola bundesligy:

Wolfsburg - Brémy 5:3 (37. a 76. Weghorst, 22. Baku, 25. Brooks, 90.+5 Bialek - 13. Bittencourt, 36. Möhwald, 47. vlastní Brooks), Dortmund - Kolín nad Rýnem 1:2 (74. Hazard - 9. a 60. Schirí), Lipsko - Bielefeld 2:1 (29. Angelino, 47. Nkunku - 76. Klos), Stuttgart - Bayern Mnichov 1:3 (20. Coulibaly - 38. Coman, 45.+1 Lewandowski, 87. Costa), Union Berlín - Eintracht Frankfurt 3:3 (6. z pen. a 82. Kruse, 2. Andrich - 27. a 37. Silva, 79. Dost), Mönchengladbach - Schalke 4:1 (15. Neuhaus, 36. Wendt, 52. Thuram, 80. Wolf - 20. Raman), Leverkusen - Hertha Berlín 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články