Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bale je v klubu svého srdce. Dostaneme ho zpět na dřívější úroveň, má jasno Mourinho

Po vítězství 5:2 v Southamptonu pěl ódu na famózní spolupráci Son Hung-mina s Harrym Kanem a radost mu udělal také příchod hvězdné akvizice. Trenér Tottenhamu José Mourinho prohlásil, že Gareth Bale má velkou motivaci hrát za Spurs, a proto se podle něj může uzdravit dříve, než se očekává.

Gareth Bale v dresu Tottenhamu
zdroj: twitter.com/Tottenham Hotspur

Bale si začátkem měsíce poranil koleno v národním týmu a v klubu ze severního Londýna předpokládají jeho návrat na hřiště po říjnové reprezentační přestávce.

Mourinho však doufá v dřívější termín. "Je moc rád, že je v klubu svého srdce a bude za nás hrát," řekl portugalský stratég. "Když má fotbalista takovou motivaci, mnohokrát to zkrátí dobu rekonvalescence i období, kdy se dostává do formy a je připraven hrát," doplnil.

Jednatřicetiletý Bale se do Tottenhamu vrátil po sedmi letech. V Realu Madrid v posledních sezonách kvůli častým zdravotním problémům a údajným neshodám s koučem Zinédinem Zidanem víceméně nehrál. 

"Až bude připraven trénovat s týmem, budeme více než šťastní. Chceme mu pomoci dostat se zpět na úroveň, která z něj dělala jednoho z nejlepších hráčů světa," zakončil Mourinho, jehož svěřence čeká před reprezentační přestávkou kvarteto utkání v rychlém sledu.

V úterý v rámci Ligového poháru na půdě Leytonu Orient, ve čtvrtek ve 3. předkole Evropské ligy na stadionu makedonské Škendije Tetovo, v neděli doma s Newcastlem a poté na Old Trafford s Manchesterem United.  

Bale: Mourinho hrál klíčovou roli

Sám Bale se těší na spolupráci se Sonem a Kanem, ale za hlavní důvod comebacku označil Mourinha. "Mluvil se mnou o několika postech v sestavě, na kterých bych mohl hrát, a líbilo se mi to," uvedl.

"Hrál klíčovou roli v mém příchodu, je to rozený vítěz. Do klubu skvěle pasuje, protože Tottenham potřebuje získat trofej. A on ví, jak na ni dosáhnout, lépe než kdokoli," dodal.

Zdroj
BBC, Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články