Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Vyřazení v osmifinále LM stálo Sarriho funkci, novým koučem Juventusu je Pirlo

Získal s klubem titul v Serii A, ale vyřazení v osmifinále Ligy mistrů s Lyonem neustál. Trenér Maurizio Sarri v Juventusu skončil a jeho nástupcem se bleskově stal dosavadní kouč rezervního mužstva do 23 let Andrea Pirlo. Legendární záložník uzavřel se "Starou dámou" smlouvu do 30. června 2022.

Juventus v páteční odvetě osmifinále Champions League sice vyhrál nad Lyonem 2:1, v kombinaci s porážkou 0:1 v prvním utkání ale do další fáze neprošel. Sarrimu byl mimo jiné vytýkán neatraktivní herní styl.

"Klub by rád poděkoval kouči za to, že napsal díky devátému ligovému triumfu za sebou novou kapitolu v historii Juventusu, což bylo vyvrcholení jeho osobní cesty, během níž vyšplhal všemi kategoriemi italského fotbalu," uvedl Juventus po Sarriho odvolání.

Neapolský rodák začal trénovat před třiceti lety na amatérské úrovni a ke špičkovým týmům se propracoval až v posledních sezonách.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Juventus - Lyon

Náhradu za Sarriho si Juventus vybral z vlastních zdrojů. Rozhodl se pro Pirla, který teprve před týdnem převzal v turínském celku tým do 23 let. Jednačtyřicetiletý bývalý záložník má před sebou první velké trenérské angažmá.

"Dostal jsem několik nabídek ze Serie A a také z anglické Premier League, ale myslím, že Juventus je nejlepší místo, kde začít. Doufám, že zažiji emoce, které jsem zažil jako hráč. Už se nemůžu dočkat, až začnu. Po odchodu do fotbalového důchodu jsem si uvědomil, že tohle je cesta, kterou chci jít," uvedl Pirlo na tiskové konferenci.

Od doby, co jsem přestal hrát, jsem hodně studoval. V kariéře jsem měl plno trenérů a všichni mi něco dali. Od Carla Ancelottiho po Marcella Lippiho. Každý kouč však musí jít po vlastní cestě a já mám v hlavě konkrétní způsob hry. Je to s míčem u nohy a vždy na vítězství," dodal.

Pirlo hrál za Juventus v letech 2011 až 2015. Působil také v milánských klubech Inter a AC, s nímž dvakrát vyhrál Ligu mistrů. Je rovněž mistrem světa z roku 2006. V italské reprezentaci odehrál 116 utkání a v devíti z nich dělal kapitána.

Spekulovalo se také o tom, že by vedle Sarriho mohl skončit i český viceprezident klubu Pavel Nedvěd, předseda Andrea Agnelli ho však podržel.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články