Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Svitková míří za Součkem do stejného klubu. Fotbalistka roku bude hrát za West Ham

Trojnásobná nejlepší česká fotbalistka roku Kateřina Svitková bude hrát za West Ham United. Do londýnského klubu zamířila z pražské Slavie stejně jako Tomáš Souček, který je v týmu "Kladivářů" od ledna na hostování.

Kateřina Svitková s dresem West Hamu
zdroj: West Ham United

"Jsem nadšená, že jdu do West Hamu. Je to velký klub s velkou historií v krásném městě. Doufám, že týmu pomohu dosáhnout jeho cílů a bude se nám dařit," uvedla Svitková.

Čtyřiadvacetiletá záložnice si vyzkouší první zahraniční angažmá. Předchozích sedm let strávila ve Slavii, s kterou získala čtyři mistrovské tituly a dvakrát se stala nejlepší ligovou střelkyní.

Trenér West Hamu Matt Beard uvedl, že Svitkovou sledoval delší dobu. "Na spolupráci s Kateřinou se těším. Její bilance ve Slavii a národním týmu mluví sama za sebe."

Už v mladém věku se podle něj Svitková ukazovala jako klíčová hráčka v klubu i reprezentaci. "Bude pro nás skvělou posilou. Vytváří šanci i dává góly, má fantastickou pracovní morálku," chválil kouč vítězku české ankety Fotbalistka roku 2015, 2018 a 2019, jehož tým skončil v nedohraném ročníku anglické ligy osmý.

Je nám líto, video expirovalo.
West Ham věští Svitkové velkou perspektivu
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články