Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Messi možnost odejít zadarmo z Barcelony nevyužil a v týmu zůstává

Stačilo říct odcházím a nikdo by ho nezastavil. Hvězda Barcelony Lionel Messi ale podle španělských médií klauzuli ve smlouvě, podle níž mohl jednostranně ukončit v týmu kontrakt a v létě odejít, nevyužil a za katalánský velkoklub tak bude nastupovat i další sezonu.

Hvězdný útočník Messi měl na aktivování klauzule lhůtu do neděle, ale podle tisku této možnosti nevyužil. O odchodu jednoho z nejlepších fotbalistů historie z Barcelony se spekulovalo poté, co v poslední době několikrát nezvykle kritizoval vedení klubu.

Messi přišel do Barcelony ve třinácti letech a od roku 2004 hraje za A tým. V klubu je po odchodu Andrése Iniesty kapitánem a jeho nejdéle sloužícím hráčem. Výstupní klauzule ve smlouvě šestinásobného držitele Zlatého míče, jež vyprší příští rok, je podle médií 700 milionů eur (18,7 miliardy korun).

Katalánský deník Mundo Deportivo napsal, že Messiho láká zahrát si v příští sezoně po boku argentinského útočníka Lautara Martíneze. Proto se údajně v očekávaném přestupu o deset let mladšího krajana z Interu Milán angažuje.

V Barceloně získal Messi rekordních 34 trofejí včetně deseti ligových titulů, čtyř triumfů v Lize mistrů a šesti vítězství v domácím poháru. Na nejcennější evropskou trofej katalánský velkoklub čeká pět let.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články