Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

V Premier League se podruhé testovalo, dva výsledky byly pozitivní

Další dva nakažené koronavirem odhalila druhá vlna testování fotbalistů a členů realizačních týmů v Premier League. Jedním z nich je nejmenovaný hráč Bournemouthu. Z jakého týmu je druhý pozitivní případ, vedení soutěže neuvedlo. Dva nakažené fotbalisty odpoledne nahlásil také druholigový Hull City. První testy v úterý prokázaly nemoc covid-19 u šesti lidí. Všechny pozitivně testované čeká týdenní karanténa.

Fotbal v éře koronavirové
zdroj: ČTK/DPA

Anglická fotbalová liga je kvůli pandemii koronaviru přerušená od 13. března. Pokud se bude situace v zemi vyvíjet podle plánu, mohla by obnovit zápasy bez diváků 12. června. V úterý se po dlouhé pauze týmy vrátily v malých skupinkách ke společnému tréninku.

Od úterka do pátku bylo provedeno u hráčů a klubových zaměstnanců 996 testů. V první vlně se nákaza objevila ve třech klubech: tři případy má Watford, jeden Burnley. Zbývající dva zůstaly pro veřejnost utajeny.

Třetí vlna je na programu v pondělí a v úterý. Den nato pak bude všech 20 týmů jednat o tom, zda vstoupí do další fáze restartu a dovolí při tréninku i kontaktní cvičení.

Výkonný ředitel Premier League Richard Masters zopakoval, že její vedení věří, že se soutěž dohraje. V kalendáři zbývá 92 zápasů. "Nedělali bychom první krok k návratu a nezačali s tréninky, kdybychom nebyli přesvědčeni, že jsme vytvořili bezpečné prostředí pro naše hráče," řekl.

Británie má nejvíce úmrtí souvisejících s nemocí covid-19 v Evropě. Zemřelo tam přes 36 tisíc lidí.

Například v Česku a v Německu již byla fotbalová sezona bez přítomnosti diváků obnovena. Ve Španělsku, kde infekce podobně jako v Británii silně propukla, povolila vláda obnovit La Ligu od 8. června. Věří, že to nejhorší už má za sebou, a postupně některá opatření ruší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články