Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Barceloně to vře. Šest členů vedení rezignovalo, postěžoval si i Messi

Nejenom problémy s koronavirem v současnosti trápí fotbalovou Barcelonu. Španělský gigant musí hasit i krizi ve vedení klubu. Šest členů představenstva odstoupilo z funkcí na protest proti kontroverzním rozhodnutím předsedy katalánského celku Josepa Bartomeua, kterého vyzvali k vyhlášení předčasných voleb. Nespokojenost vyjádřila i hlavní hvězda Lionel Messi.

Zklamaný Lionel Messi
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Jan Huebner

Rezignaci oznámili dva ze čtyř viceprezidentů Emili Rousaud s Enriquem Tombasem a také ředitelé Silvio Elías, Josep Pont, Jordi Calsamiglia a Maria Texidorová. V otevřeném dopise mimo jiné Bartomeua obvinili, že firma, kterou pro klub najal na monitoring sociálních sítí, na nich pomlouvala budoucí kandidáty na předsedu a bývalé hráče.

Volby do vedení Barcelony jsou na programu v příštím roce. Bartomeu vede klub od roku 2014 a po druhém funkčním období už nemůže znovu kandidovat. Obvinění z pomlouvačné kampaně Bartomeu odmítl, ale přesto okamžitě s najatou společností ukončil smlouvu.

"Aféra, kterou známe jako Barcagate a dozvěděli jsme se o ní až z médií, se nám vůbec nelíbí," uvedla šestice funkcionářů v dopise, kde vysvětlila i další důvody k odstoupení. "Do tohoto bodu jsme se dostali kvůli tomu, že nemáme žádný vliv na vedení klubu, který zejména v éře po pandemii čeká velmi složité období," dodali.

"Jako naši poslední službu pro klub požadujeme, aby byly co nejdříve vyhlášeny volby a klub mohl být veden nejlepším možným způsobem," připomněla šestice činovníků, že ekonomické dopady spojené s přerušením soutěží kvůli koronaviru se nevyhnou ani katalánskému velkoklubu.

Barcelona, která získala osm z posledních jedenácti španělských titulů, se už v rámci úsporných opatření dohodla s hráči na snížení platů o 70 procent, aby ostatní zaměstnanci mohli po dobu pozastavení soutěží pobírat mzdy v plné výši. Právě jednání s hráči o snížení platů bylo dalším bodem kritiky končících funkcionářů.

Nelíbilo se jim, že klub se k tomu přes sociální sítě pokusil hráče dotlačit. Na to si mimo jiné postěžovala i největší hvězda klubu Lionel Messi. "Je překvapující, že přišel pokus vyvinout na nás obrovský tlak, abychom udělali něco, co bychom udělali stejně," uvedl argentinský útočník.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články