Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Mužstva z Premier League zareagovala na vládní apel a požádají hráče o snížení platu

Po čtvrtečním prohlášení předsedy britské vládní komise pro sport, média a kulturu Juliana Knighta, který pohrozil anglickým fotbalovým klubům mimořádnou daní, se účastníci Premier League domluvili na snížení platu hráčů o 30 procent. Na videokonferenci se na tom shodlo všech dvacet celků nejvyšší soutěže.

Fotbalisté Chelsea oslavují gól v utkání proti Tottenhamu
zdroj: REUTERS autor: Paul Childs

Premier League rovněž odsouhlasila pomoc ve výši 125 milionů liber (3,94 miliardy korun) mužstvům z nižších soutěží.

Anglické kluby se v minulých dnech dostaly pod palbu kritiky vzhledem k faktu, že na rozdíl od ostatních evropských soutěží víceméně nesáhly na platy hráčů. Některé z nich naopak snížily mzdu ostatním zaměstnancům.

"Dostali jsme se do nechutné situace, kdy profesionální fotbalisté nepracují a berou tisíce liber týden co týden, zatímco zaměstnanci, kteří drží klub v chodu, přicházejí o peníze," řekl ve čtvrtek Knight, jenž na problém upozornil ministra financí Rishiho Sunaka.

Zmíněná dohoda má pomoci právě s výplatami pro zbylé pracovníky.

Účastníci PL se vedle pomoci celkům z nižších soutěží rozhodli také finančně podpořit britský zdravotnický systém a věnovali na boj s koronavirem 20 milionů liber (631 milionů korun).

Zároveň se podle očekávání shodli na tom, že zastavená soutěž se nerozběhne ani na začátku května. Původně byl anglický fotbal přerušen do konce dubna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články