Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ekonomika je důležitější než koronavirus? UEFA je jako Trump, kritizuje Overmars

Dohrát ligu za každou cenu? To snad ne. Sportovnímu řediteli Ajaxu Amsterdam Marcu Overmarsovi se nelíbí záměr nizozemského fotbalového svazu dokončit přerušenou sezonu. Podle bývalého reprezentanta, který přirovnal vedení národního svazu a UEFA k americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi, by na prvním místě mělo být zdraví.

Marc Overmars (vlevo) a Pavel Nedvěd při losování play-off LM
zdroj: AP autor: Salvatore Di Nolfi

Overmars se pozastavil nad prohlášením svazu, jenž uvedl, že se bude řídit doporučením UEFA a sezonu, která byla stejně jako další sportovní soutěže narušena pandemií koronaviru, se pokusí do začátku srpna dohrát. "Proč jsou na prvním místě peníze a ne zdraví lidí?" citoval sedmačtyřicetiletého funkcionáře deník De Telegraaf.

"Myslel jsem, že nizozemský svaz učiní nezávislé rozhodnutí, ale místo toho se schovává za UEFA," pokračoval Overmars. "Vůbec tomu nerozumím. Vždyť v Nizozemsku nejsme tak závislí na penězích z televizních práv jako ve Španělsku, Anglii, Itálii nebo Německu," dodal činovník Ajaxu, který v době přerušení soutěže vedl tabulku o skóre před Alkmaarem.

O možném scénáři je přesvědčen. "UEFA zatlačila na svaz, aby se liga za každou cenu dohrála. Jsou jako americký prezident Donald Trump – ten byl ještě před týdnem přesvědčen, že ekonomická situace je důležitější než koronavirus. Jenže, haló, v Nizozemsku na něj každý den zemře sto lidí," řekl bývalý záložník Ajaxu, Arsenalu nebo Barcelony.

Nákaza COVID-19 si v zemi tulipánů dosud vyžádala 14 tisíc nakažených a přes tisícovku mrtvých.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články