Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Je velmi pozitivní, že jsme Interu sotva dovolili vystřelit na branku, těšilo Sarriho

Šlágr 26. kola italské ligy patřil Juventusu, který odskočil Interu Milán po výhře 2:0 na rozdíl devíti bodů. Trenér vítězů Maurizio Sarri si pochvaloval, že se jeho svěřenci přiblížili tomu, co od mužstva požaduje. Díky triumfu se "bianconeri" navíc vrátili do čela Serie A o bod před římské Lazio.

Trenér Juventusu Maurizio Sarri se raduje se svými svěřenci
zdroj: ČTK autor: Xinhua

"Je to důležitá výhra, ale pořád je před námi dlouhá cesta, jelikož zbývá 12 zápasů. Výkon se mnohem více přiblížil tomu, co chci od svého Juventusu vidět. Je velmi pozitivní, že jsme tak kvalitnímu týmu, jako je Inter, sotva dovolili vystřelit na branku," řekl Sarri v rozhovoru pro Sky Sport Italia.

Rodák z Neapole se rozhodl ke změnám v sestavě a záložníka Miralema Pjaniče a útočníka Paula Dybalu nechal na lavičce. Místo nich nastoupili Douglas Costa a Gonzalo Higuaín.

"V poslední době jsme působili prázdně, bez šťávy, a proto jsme vybrali hráče, o kterých jsme věděli, že nám dodají jak fyzickou, tak i mentální sílu," uvedl jednašedesátiletý Ital.

Výhru "staré dámy" zařídili v rozmezí 54. až 67. minuty Aaron Ramsey a střídající Dybala, jenž se prosadil po osmi minutách pobytu na hřišti. "Když Paulo naskočí do zápasu v takové chvíli, dokáže být zničující. Ukázal se jako důležitý žolík, který jsme vytasili v pravý čas," prohlásil Sarri.

Zatím není jasné, jestli se o nadcházejícím víkendu bude Serie A hrát. V neděli vyzval italský ministr sportu Vincenzo Spadafora kvůli šíření koronaviru v zemi k okamžitému zastavení fotbalové ligy, čímž podpořil hráčskou asociaci, která s touto myšlenkou přišla již v sobotu. Všech pět nedělních duelů italské nejvyšší soutěže se ale odehrálo.

"Jsem trenér a dokážu mluvit o fotbale, ale dávám si pozor na lidi, kteří si myslí, že vědí všechno. Otázka je, zdali je správné vzít fanouškům dvě hodiny radosti, když už nesmějí na stadion, nebo jestli opravdu existuje vážné riziko pro hráče a realizační tým. Odpověď neznám," konstatoval bývalý kouč Empoli, Neapole nebo Chelsea, s níž v minulém ročníku vyhrál Evropskou ligu.

Zdroj
ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články