Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Matějů se Zmrhalem přihlíželi porážce od Juventusu, Inter podlehl Laziu a ztratil pozici lídra

Juventus Turín ve 24. kole italské ligy doma zdolal nováčka Brescii 2:0 a opět vede tabulku. Za předposlední Brescii nastoupili Aleš Matějů a Jaromír Zmrhal, který poprvé v sezoně Serie A dostal šanci v základní sestavě. Propad o dvě místa v tabulce naopak zažil Inter Milán, který ve šlágru kola prohrál s Laziem Řím 1:2. Antonín Barák přispěl i ve třetím utkání v dresu Lecce k výhře. Jeho tým porazil 2:1 Spal Ferrara. AC Milán porazil v domácí dohrávce FC Turín 1:0. Desátou výhru v sezoně zařídil chorvatský útočník Ante Rebič.

Utkání Juventus - Brescia
zdroj: ČTK/AP

Rebič dal v sedmém soutěžním zápase šestý gól, v lize se pátou trefou dotáhl na nejlepšího týmového střelce Thea Hernandeze. Účet přitom šestadvacetiletý vicemistr světa načal teprve před měsícem, poté co po příchodu Zlatana Ibrahimovice získal místo v základní sestavě, a nyní to byl v lize jeho už třetí vítězný gól.

Po předchozí hořké porážce v milánském derby (2:4) se nyní AC bodově dotáhl na šestou Veronu, která drží poslední místo znamenající účast v pohárech. Turín po páté porážce za sebou má jen pětibodový náskok na sestupové pozice.

Juventus si i bez Ronalda poradil s Brescií

Juventus se v úvodu bez odpočívajícího Cristiana Ronalda hledal. Hosté však úřadujícím mistrům usnadnili pozici v 37. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Florian Ayé. Jeho faul okamžitě potrestal Paulo Dybala z přímého kopu.

Pojistku přidal čtvrt hodiny před koncem Juan Cuadrado. Krátce poté ještě domácím fanouškům udělal radost střídající kapitán Giorgio Chiellini, jenž se objevil na hřišti poprvé od srpnového zranění kolena a následné operace.

Juventus se zatím může radovat z průběžné pozice lídra italské ligy, protože dosud vedoucí Inter Milán podlehl na stadionu soupeře Laziu Řím 1:2. Turín je v čele o jeden bod.

Lazio mělo blízko k rychlé brance, ale ránu Sergeje Milinkoviče-Saviče v deváté minutě zastavilo břevno. Inter otevřel skóre krátce před pauzou. Brankář Thomas Strakosha vyrazil střelu Antonia Candrevy před sebe a Ashley Young z dorážky nezaváhal. Anglický bek se za milánský tým trefil poprvé po lednovém přestupu z Manchesteru United.

Druhý poločas však patřil domácím. Stefan de Vrij v pokutovém území fauloval Cira Immobileho a ten v 50. minutě nařízenou penaltu bezpečně proměnil. Pro nejlepšího střelce soutěže to byl 26. gól v sezoně. Obrat dokonal v 69. minutě Milinkovič-Savič po závaru v šestnáctce.

Lazio neprohrálo v 19. ligovém utkání po sobě a vylepšilo klubový rekord. Třetí Inter, který v Serii A nebodoval poprvé po 16 kolech, ztrácí na římského rivala dva body.

AS Řím prohrálo potřetí v řadě

Barák po příchodu na hostování z Udine odehrál opět plný počet minut a nováček soutěže se třetí výhrou v řadě posunul na 16. místo. Rozhodl o tom v 66. minutě křížnou střelou slovinský záložník Žan Majer.

Spal neuspěl v prvním utkání pod vedením nového kouče Luigiho Di Biagia, který v týdnu nahradil Leonarda Sempliciho.

Bergamo otočilo utkání proti AS Řím, které prohrálo potřetí za sebou. "Vlci" šli do vedení ve 45. minutě po technickém obstřelu Edina Džeka, jenž poprvé v kariéře skóroval v Serii A ve čtvrtém venkovním utkání v řadě.

Ve druhé půli ale srovnal po rohovém kopu José Palomino a obrat dokonal pouhých 19 sekund po příchodu na hřiště střídající Mario Pašalič. Osmifinalista Ligy mistrů navýšil náskok na čtvrtém místě právě před dnešním soupeřem na šest bodů.

Italská fotbalová liga - 24. kolo:

Lecce - Spal Ferrara 2:1 (41. Mancosu z pen., 66. Majer - 48. Petagna), Boloňa - FC Janov 0:3 (28. Soumaoro, 44. Sanabria, 90. Criscito z pen.), Bergamo - AS Řím 2:1 (50. Palomino, 59. Pašalič - 45. Džeko), Udine - Hellas Verona 0:0, Juventus Turín - Brescia 2:0 (38. Dybala, 75. Cuadrado), Sampdoria Janov - Fiorentina 1:5 (90. Gabbiadini - 18. z pen. a 57. Vlahovič., 40. z pen. a 78. Chiesa, 8. vlastní Thorsby), Sassuolo - Parma 0:1 (25. Gervinho), Cagliari - Neapol 0:1 (65. Mertens), Lazio Řím - Inter Milán 2:1 (50. Immobile z pen., 69. Milinkovič-Savič - 44. Young), AC Milán - FC Turín 1:0 (25. Rebič).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články