Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Liverpool má další výhru, ale přišel o Maného. Oslabený Arsenal remizoval s Chelsea

Pořádně se nadřeli, ale o sérii výher nepřišli. Fotbalisté Liverpoolu triumfovali i ve 24. kole anglické ligy, když Wolverhampton na jeho hřišti porazili 2:1, a nadále jasně vedou tabulku o 16 bodů před Manchesterem City. Ten zdolal Sheffield 1:0. Slavil i třetí Leicester po výsledku 4:1 s West Hamem. Remízu 2:2 přineslo londýnské derby mezi Chelsea a Arsenalem.

Slavící Roberto Firmino z Liverpoolu
zdroj: ČTK/PA/ autor: Nick Potts

Favorizovaní hosté šli na stadionu sedmého celku tabulky záhy do vedení. V osmé minutě si na centr z rohového kopu naběhl kapitán Jordan Henderson a hlavou poslal míč k tyči. Na začátku druhého poločasu vyrovnal rovněž hlavou mexický útočník Raúl Jiménez, nejlepší střelec Wolves se po rychlém protiútoku trefil pojedenácté v sezoně.

Liverpool dostal v lize gól po sedmi zápasech, předtím naposledy inkasoval 4. prosince v derby s Evertonem. Druhou bodovou ztrátu v sezoně po říjnové remíze s Manchesterem United odvrátil Brazilec Roberto Firmino, který se v 84. minutě prosadil uvnitř velkého vápna i v obležení tří domácích zadáků.

Nad Wolverhamptonem vyhrál Liverpool v Premier League posedmé v řadě. Loni v lednu ho ale právě tento protivník vyřadil ve třetím kole Anglického poháru.

Arsenal i s červenou dokázal dvakrát vyrovnat

Arsenal přišel v duelu s Chelsea na konci úvodní půlhodiny o vyloučeného bývalého hráče Chelsea Davida Luize a po Jorginhově penaltě prohrával. V druhé půli proměnil dlouhé sólo Brazilec Gabriel Martinelli a srovnal na 1:1, v závěrečné desetiminutovce se pak krátce po sobě prosadili domácí obránce César Azpilicueta a skákavou střelou zpoza šestnáctky jeho španělský krajan Héctor Bellerín.

V Premier League se Arsenalu podařilo na Stamford Bridge vyhrát naposledy v roce 2011, tehdy se na trávníku potkali i současní trenéři Frank Lampard a Mikel Arteta. Od té doby Chelsea doma šestkrát zvítězila a nyní podruhé remizovala. Získaný bod Arsenal posunul na desáté místo.

Leicester se zvedl a porazil West Ham, ale přišel o nejlepšího střelce soutěže Jamieho Vardyho, který těsně před poločasovou přestávkou opustil hřiště pravděpodobně se zraněným stehenním svalem.

Radost hráčů Leicesteru
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Darren Staples



Domácí už v té době vedli gólem Harveyho Barnese a po Vardyho odchodu ještě v nastaveném čase zvýšil po Barnesově nápadité přihrávce napříč vápnem Ricardo Pereira. Hosté po změně stran snížili z penalty za faul, kterou proměnil Mark Noble, ale ze stejné standardní situace se prosadil na druhé straně i Ayoze Pérez a španělský útočník pak ještě skóre završil.

Tottenham porazil 2:1 poslední tým tabulky Norwich. Rozhodl o tom korejský útočník Son Hung-min, který hlavičkou z bezprostřední blízkosti vrátil 11 minut před koncem loňskému finalistovi Ligy mistrů vedení.

Na tříbodový zisk čekal tým Josého Mourinha čtyři ligová kola. Posunul se díky tomu na šesté místo a je jen kvůli horšímu skóre za Manchesterem United, který prohrál doma s Burnley 0:2. Na Old Trafford vyšli naprázdno teprve podruhé v sezoně, postarali se o to Chris Wood a Jay Rodriguez.

Sergio Agüero
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Henderson dlouho držel šance Sheffieldu

City mohl v Sheffieldu už v 36. minutě dostat do vedení Gabriel Jesus, ale pokutový kop mu vyrazil domácí brankář Dean Henderson. Ten krátce předtím zneškodnil i efektní nůžky stopera Nicoláse Otamendiho.

Druhou nejlepší obranu ligy překonal až v 73. minutě Agüero, který chyběl v základní sestavě. Argentinský střelec se po přesné křížné přihrávce Kevina de Bruyneho trefil pošestnácté v ročníku a jediný gól mu chybí na vedoucího kanonýra Vardyho.

Watford po prosincovém příchodu trenéra Nigela Pearsona šestkrát za sebou neprohrál a vedl i v důležitém souboji na stadionu Aston Villy. V nastavení však domácím zajistil vítězství 2:1 obránce Ezri Konsa.

Dokonce dva góly v nastaveném čase padly na hřišti Evertonu a hosté z Newcastlu díky drtivému závěru zachránili remízu 2:2. Domácí obrana dvakrát neuhlídala Francouze Floriana Lejeunea.

Dosud předposlední Bournemouth po čtyřech prohrách za sebou zdolal Brighton 3:1 a skončila i remízová série Crystalu Palace. Ten po čtyřech nerozhodných výsledcích doma podlehl Southamptonu 0:2.

Výsledky 24. kola anglické fotbalové ligy

Aston Villa - Watford 2:1 (68. Douglas Luiz, 90.+5 Konsa - 38. Deeney), Bournemouth - Brighton 3:1 (36. H. Wilson, 41. vlastní Gross, 74. C. Wilson - 82. Mooy), Crystal Palace - Southampton 0:2 (22. Redmond, 48. Armstrong), Everton - Newcastle 2:2 (30. Kean, 54. Calvert-Lewin - 90.+4 a 90.+5 Lejeune), Sheffield United - Manchester City 0:1 (73. Agüero), Chelsea - Arsenal 2:2 (28. Jorginho z pen., 84. Azpilicueta - 63. Martinelli, 87. Bellerín), Leicester - West Ham United 4:1 (81. z pen. a 88. Pérez, 24. Barnes, 45.+5 Pereira - 50. Noble z pen.), Tottenham - Norwich 2:1 (38. Alli, 79. Son Hung-min - 70. Pukki z pen.), Manchester United - Burnley 0:2 (39. Wood, 56. Rodriguez), Wolverhampton - Liverpool 1:2 (51. Jiménez - 8. Henderson, 84. Firmino).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články