Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Je na to příliš brzy. Do budoucna je to stále mým snem, uvedl Xavi k odmítnutí Barcelony

Nabídku trénovat Barcelonu zatím odmítl, v budoucnu s ním ale počítejte. Bývalý španělský reprezentant a kapitán katalánského velkoklubu Xavi, který aktuálně trénuje katarský tým Al Sád, se nežene na ostře sledovanou trenérskou židli ve Španělsku. Podle něj je na to ještě brzy.

Xavi nabídku vést Barcelonu dostal minulý týden na schůzce se sportovním ředitelem klubu Ericem Abidalem a výkonným ředitelem Oscarem Grauem. "Je to pravda, ale odmítl jsem," uvedl mistr světa i Evropy pro deník El Mundo Deportivo. "Především proto, že je na to příliš brzy. Nicméně do budoucna je to stále mým snem," přidal.

Místo Xaviho, který patří k největším osobnostem historie Barcelony, se nakonec týmu ujal bývalý kouč Betisu Sevilla Quique Setién. U vedoucího týmu španělské ligy nahradil odvolaného Ernesta Valverdeho.

Xavi za Barcelonu odehrál rekordních 767 zápasů a s klubem slavil čtyři triumfy v Lize mistrů a osm ligových titulů. V roce 2015 odešel do katarského celku Al Sád, kde loni v květnu ukončil hráčskou kariéru a začal trénovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články