Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Real doma jen remizoval, Barcelonu táhl Griezmann, Vaclík má druhou nulu i výhru

Druhé ligové utkání, druhé čisté konto. Brankář Tomáš Vaclík opět neinkasoval a Sevilla úspěšně zvládla další zápas na stadionu soupeře, tentokrát v Granadě. Po výsledku 1:0 navíc těsně vede tabulku španělské nejvyšší soutěže o skóre před Atléticem Madrid, které vyhrálo v Leganés stejným výsledkem. To Real Madrid se postaral o překvapení, když v závěru inkasoval a s Valladolidem remizoval 1:1. Druhý fotbalový gigant Barcelona i díky dvěma gólům Antoinea Griezmanna porazila 5:2 Betis Sevilla a částečně odčinila zaváhání z prvního kola, kdy prohrála v Bilbau.

Karim Benzema z Realu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

Real měl celý zápas navrch, ale Luka Jovič trefil břevno a šance zahodili James Rodríguez i Gareth Bale. Domácí se prosadili až v 82. minutě; postaral se o to Karim Benzema, který se trefil i v úvodním kole při výhře 3:1 nad Celtou Vigo a celkem má v dresu madridského celku na kontě už 150 branek.

Jenže vedení Realu, kterému stále chyběla zraněná stomilionová posila Eden Hazard, vydrželo jen chvíli. Dvě minuty před koncem vyrovnal Sergi Guardiola a Valladolid má tak po dvou kolech stejně jako "bílý balet" na kontě čtyři body.

"Zápas nám pořádně zhořkl. Dokázali jsme tu nejnáročnější věc a dali jsme gól, přestože jsme nehráli dobře. Ale pak naše obrana nezvládla situaci pozičně a soupeř vyrovnal," prohlásil trenér Realu Zinédine Zidane.

Barcelona sice s Betisem od 15. minuty prohrávala, ale sevillský celek na loňskou senzační výhru z Campu Nou nenavázal. Před přestávkou vyrovnal Griezmann, který z kraje druhé půle skóre otočil. Domácí poté přidali další tři branky, hosté už jen v závěru snížili na konečných 2:5.

Jedinou branku zápasu Leganés – Atlético Madrid dal v 71. minutě hostující Vitolo, který se prosadil po individuální akci Joaa Felixe. Výběr trenéra Diega Simeoneho navázal na výhru 1:0 nad Getafe z úvodního kola a má stejně bodů jako Sevilla, která rovněž v úvodních dvou kolech neinkasovala.

Bilbao nedokázalo navázat na překvapivou výhru 1:0 nad Barcelonou z úvodního kola a promarnilo šanci dotáhnout se na vedoucí duo Sevilla – Atlético, které mají jako jediné týmy shodně po šesti bodech. Baskický celek v Getafe neudržel vedení a nakonec remizoval 1:1.

Sevilla v 1. kole vyhrála na hřišti Espaňolu Barcelona 2:0 a také v Granadě ukázala precizní defenzivu. Gólman české reprezentace totiž nemusel ani jednou zasahovat.

Duel rozhodl v 52. minutě Joan Jordán. Průnik Luuka de Jonga ještě domácí zadáci zastavili, ale odraženého míče se zmocnil dobíhající Jordán a zblízka překonal brankáře Ruie Silvu. 

Španělská fotbalová liga - 2. kolo:

Granada - FC Sevilla 0:1 (52. Jordán), Levante - Villarreal 2:1 (68. a 73. obě z pen. Roger - 3. Gerard), Pamplona - Eibar 0:0, Real Madrid - Valladolid 1:1 (82. Benzema - 88. Guardiola), Getafe - Bilbao 1:1 (12. Mata - 6. García), Vigo - Valencie 1:0 (15. Fernández), Alavés - Espaňol Barcelona 0:0, Mallorca - San Sebastian 0:1 (83. Ödegaard), Leganés - Atlético Madrid 0:1 (71. Vitolo), FC Barcelona - Betis Sevilla 5:2 (41. a 50. Griezmann, 56. Pérez, 60. Alba, 77. Vidal - 15. Fékir, 80. Loren).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články