Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Cavani se blýsknul gólem a obhájci titulu z Chile poprvé ztratili

Chilští obhájci titulu na mistrovství Jižní Ameriky poprvé ztratili body, když podlehli Uruguayi 0:1. Do čtvrtfinále tak postoupili z druhého místa skupiny C. Japonsko remizovalo s Ekvádorem 1:1 a oba týmy po tomto výsledku na Copa América skončily.

Cavani a Suárez se radují z gólu
zdroj: ČTK/AP

Dva body Japoncům k postupu nestačily, v tabulce týmů z třetích míst měla Paraguay lepší skóre. Ve čtvrtfinále se utkají Uruguay s Peru, Chile s dosud stoprocentně úspěšnou Kolumbií, domácí Brazílie s Paraguayí a Venezuela s Argentinou.

Zápas o první místo ve skupině C rozhodl v Riu de Janeiro gól Edinsona Cavaniho z 82. minuty. Předtím na sebe na Maracaná několikrát strhl pozornost jeho spoluhráč z útoku Luis Suárez: nejprve se mylně dožadoval penalty za hraní rukou brankáře Gabriela Ariase, později zase vehementně přesvědčoval rozhodčího, aby vyloučil stopera Gonzala Jaru za faul na fanouška, který vběhl na hřiště.

Pozvaní Japonci nebyli daleko od postupu, ale gól osmnáctiletého Takefusy Kuba v nastaveném čase utkání s Ekvádorem neplatil po zásahu videorozhodčího kvůli ofsajdu a nerozhodný výsledek nestačil ani jednomu z mužstev. V Belo Horizonte sledovalo zápas necelých deset tisíc diváků.

Je nám líto, video expirovalo.
Uruguay porazil Chile, Ekvádor remizoval s fotbalisty Japonska

Copa América, mistrovství Jižní Ameriky ve fotbale:

Skupina C:

Chile - Uruguay 0:1 (0:0)

Branka: 82. Cavani.

Ekvádor - Japonsko 1:1 (1:1)

Branky: 35. Mena - 15. Nakadžima.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články