Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Drobný v 39 letech znovu v Bundeslize. Má v Düsseldorfu blízko pozici jedničky?

Od jeho posledního startu v Bundeslize uplynuly dva roky a 27 dnů. Navíc ten poslední zápas v dresu tehdejšího zaměstnavatele Werderu Brémy nedopadl ideálně. Jednadvacátý den roku 2017 odchytal brankář Jaroslav Drobný doma proti Borussii Dortmund jen 39 minut, pak ho rozhodčí po faulu na Marka Reuse vyloučil a oslabení domácí prohráli 1:2.

Jaroslav Drobný v dresu Düsseldorfu
zdroj: ČTK/DPA

Zřejmě ani Drobný sám ve svých 39 letech nevěřil, že by ještě mohl rozšířit svou bilanci 200 odchytaných bundesligových duelů. Zvlášť když poslední dva roky plnil v Brémách roli náhradníka a mentora dalšímu českému gólmanovi Jiřímu Pavlenkovi. Přesto, stalo se.

Leccos naznačil již překvapivý lednový přestup z Brém do Düsseldorfu, který se stal Drobného pátou bundesligovou štací. V roce 2007 odehrál 17 utkání za Bochum, následující tři sezony působil v Hertě Berlín, kde si udělal velké jméno, nasbíral 97 bundesligových startů a jeho hodnota byla podle serveru Transfermarkt.de tehdy nejvyšší – 4,5 milionu eur. V létě 2010 přesídlil na sever Německa. Nejprve šest let oblékal dres Hamburgeru SV, další tři roky největšího rivala Werderu Brémy.

Připomeňte si Drobného "červený" zákrok z roku 2017:

Po 24 dnech v Düsseldorfu se Drobný dočkal prvního soutěžního utkání, když šestého února nastoupil v osmifinále Německého poháru proti Schalke 04. Düsseldorf po porážce 1:4 vypadl, ale Drobný slyšel chválu. Na další klání čekal jen deset dnů. A rovnou bundesligové.

V sobotu 16. února se postavil mezi tyče v Leverkusenu, což trenér Düsseldorfu Friedhelm Funkel oznámil už dopředu. A s vysvětlením: "Pokud někdo nebude nervózní, tak on." Drobný musel zastoupit za nemocného Michaela Rensinga.

Tvrdá konkurence jedničce?

V hodnocení prestižního německého fotbalového magazínu Kicker dostal Drobný za svůj výkon proti Leverkusenu průměrnou známku 3. Zaujalo však spíše slovní hodnocení reportérů: "Drobný využil svou šanci a stal se Rensingovi tvrdou konkurencí. Jako rutinér ukázal, že je na něj vždy spoleh."

"Po takovém výkonu by nikoho nepřekvapilo, kdyby se v Drobný v brance Fortuny opět objevil. Ano, je velmi blízko toho, aby se i ve svých 39 letech stal jedničkou týmu," poznamenal redaktor Kickeru Martin Gruener.

Drobný se stal po svém nedávném spoluhráči z Werderu Brémy Claudiu Pizzarovi druhým nejstarším hráčem probíhajícího ročníku Bundesligy, mezi brankáři mu patří první příčka. "Dokonce je nejstarším hráčem Fortuny, který za ni kdy hrál Bundesligu. Ale staře při zápase nepůsobil. Při prvním gólu neměl šanci, byl jistý při centrovaných míčích, dobře organizoval tým, zmařil velkou šanci Alaria," psali o něm v Německu.

Zdroj
ČT sport, kicker

Hlavní zprávy

Nejčtenější články