Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Al Ajn senzačně vyřadil River Plate a míří do finále MS klubů. V penaltovém dramatu selhal Pérez

Ve Spojených arabských emirátech se slaví nečekaný úspěch. Tamní celek Al Ajn na domácí půdě vyřadil fotbalisty River Plate v semifinále mistrovství světa klubů. Po sto dvaceti minutách skončilo utkání 2:2. V penaltovém rozstřelu pak v páté sérii selhal argentinský reprezentační záložník a účastník MS v Rusku Enzo Pérez. Al Ajn vyzve ve finále vítěze souboje mezi Realem Madrid a japonskou Kašimou. Druhé semifinále Realu a Kašimy sledujte ve středu od 17:25 na programu ČT sport nebo webu ctsport.cz.

Fotbalisté Al Ajnu slaví postup do finále MS klubů
zdroj: ČTK/AP autor: Hassan Ammar

Al Ajn se dostal do vedení už ve třetí minutě, kdy se po rohu prosadil Marcus Berg. Mezi 11. a 16. minutou otočil skóre Rafael Santos Borré, ale Caio krátce po změně stran vyrovnal. V 69. minutě úřadující vítěze Poháru osvoboditelů nepřiblížil k vítězství Gonzalo Martínez, protože z pokutového kopu napálil jen břevno.

Ve třicetiminutovém prodloužení branka nepadla, takže musel finalistu určit penaltový rozstřel. Při něm měli střelci dlouho převahu nad brankáři. Až v páté sérii domácí gólman Chalid Ejsa vyrazil pokus Enza Péreze. Al Ajn tak z předkola turnaje došel až do finále.

Fotbalové mistrovství světa klubů v Al Ajnu (SAE):

Semifinále:

Al Ajn - River Plate 2:2 po prodl. (2:2, 1:2), pen. 5:4

Branky: 11. a 16. Borré - 3. Berg, 51. Caio.

O 5. místo:

Espérance Tunis - Guadalajara 1:1 po prodl. (1:1, 1:1), pen. 6:5

Branky: 38. Belaili z pen. - 5. Sandoval. ČK: 79. Badri, 90.+6 Rabii (oba Espérance).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články