Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Messi řádil proti Levante, k hattricku přidal dvě asistence. Vaclík vychytal pátou nulu

Lionel Messi se zase předvedl. Barcelona si v 16. kole poradila s Levante, které hrálo poslední čtvrthodinu o deseti, jasně 5:0. Hvězda Katalánců dala hattrick a na dva góly přihrála. Brankář Sevilly Tomáš Vaclík stále potvrzuje vynikající formu a přispěl k vítězství týmu 2:0 nad Gironou pátou nulou v sezoně. Fotbalisté Atlética Madrid sice ve Valladolidu přišli o dvoubrankový náskok, ale po závěrečném hvizdu slavili výhru 3:2. O dva body méně než "Atleti" má čtvrtý Real Madrid, jenž doma zvítězil 1:0 nad Vallecanem. 

Lionel Messi skóruje proti Levante
zdroj: Reuters autor: Heino Kalis

Messi své parádní vystoupení zahájil přesnou přihrávkou do vápna na Suáreze ve 35. minutě. Do poločasu stihl i gól, když využil rychlý pas od Busquetse a z pravé strany uvnitř vápna propálil gólmana na vzdálenější tyč.

Po změně stran se pětinásobný držitel Zlatého míče prosadil znovu, když zužitkoval průnik Alby z levého křídla. Hattrick pak dovršil v 60. minutě po přihrávce od Vidala střelou do prázdné branky. Své galapředstavení zakončil přesným pasem na skórujícího Piquého.

Podobný kousek se Messimu povedl poprvé od roku 2011, kdy měl stejnou bilanci proti Pamploně, kterou Barcelona rozstřílela 8:0. V tomto ročníku La Ligy nasbíral ve 14 zápasech 14 branek a 10 přihrávek, což z něj dělá nejproduktivnějšího hráče soutěže.

Sevilla si připsala tři body za ligové vítězství na domácím hřišti pošesté v řadě. Domácí šli do vedení v úvodu druhé půle po Banegově proměněné penaltě, o deset minut později přidal druhý gól Sarabia. Sevilla si pak už výhru pohlídala.

Vaclík vychytal čisté konto podruhé během týdne, ve čtvrtek ho v zápase Evropské ligy nedokázali překonat fotbalisté Krasnodaru. Sevilla doma z osmi ligových zápasů šestkrát vyhrála a jednou remizovala. Díky vítězství nad Gironou se posunula na druhé místo za Barcelonu, třetí Atlético má horší skóre.

Před utkáním převzal cenu pro nejlepšího hráče španělské ligy za listopad. "Mám z té trofeje velkou radost. Děkuji mnohokrát všem, celému týmu, protože od prvního dne jsem tady šťastný, řekl Vaclík.

Atlético utnulo sérii čtyř duelů venku bez výhry

Atlético šlo v průběhu první půle do dvougólového vedení a vše nasvědčovalo hladkému vítězství favorita. Nejprve se ve druhém duelu v La Lize za sebou trefil po Griezmannově přihrávce Kalinič a krátce před odchodem do kabin zvýšil na 2:0 sám francouzský mistr světa z pokutového kopu.

Jenže Valladolid dokázal v rozmezí šesti minut druhého poločasu srovnat. V 57. minutě se prosadil nekompromisní hlavičkou Calero a v 63. minutě si nešťastně srazil míč do vlastní brány Saúl.

Antoine Griezmann
zdroj: ČTK/EFE/Emilio Naranjo

"Rojiblancos" však nakonec přece ukončili sérii čtyř střetnutí venku bez vítězství. Deset minut před koncem se po obrovském závaru před brankou nejlépe zorientoval Griezmann a druhým gólem rozhodl o zisku plného počtu bodů. Svým 83. ligovým zásahem za madridský celek se stal navíc nejlépe střílejícím cizincem v historii klubu.

Real se opět trápil v koncovce

"Bílý balet" dal předposlednímu týmu soutěže jediný gól a vyrovnal nejhorší bilanci ze sezony 1993/94, kdy měl po 16 zápasech na kontě rovněž pouze 24 branek.

Ve 14. minutě našel Vázquez za obranou Karima Benzemu a ten křížnou střelou překonal brankáře Dimitrievského. Druhou branku mohl přidat Kroos, ale tvrdou ranou ze střední vzdálenosti trefil tyč.

Po změně stran už se radoval z druhého přesného zásahu svého týmu kapitán Ramos, nicméně gól mu nebyl uznán kvůli těsnému ofsajdu. 

Fotbalisté Espaňolu nezvládli domácí utkání proti Betisu Sevilla, kterému podlehli 1:3. Trápící se Espaňol prohrál v lize popáté v řadě. Domácí přitom vedli zásluhou Garcíi. Betisu se povedlo vyrovnat díky trefě Lo Celsa, který předtím v 17. minutě neproměnil penaltu.

Stav 1:1 platil až do 85. minuty, kdy se překrásně trefil z přímého kopu Tello. Mizérii domácích dovršila vlastní branka obránce Duarteho, který chtěl zastavit přihrávku a nešťastně si míč srazil do branky. Betis vyhrál potřetí v řadě a z posledních pěti zápasů získal 12 bodů.

Španělská fotbalová liga - 16. kolo:

Celta Vigo - Leganés 0:0Getafe - San Sebastian 1:0 (3. Molina), Valladolid - Atlético Madrid 2:3 (57. Calero, 63. vlastní Saúl - 45. z pen. a 80. Griezmann, 26. Kalinič), Real Madrid - Vallecano 1:0 (14. Benzema), Eibar - Valencia 1:1 (56. Charles z pen. - 29. Rodrigo), FC Sevilla - Girona 2:0 (55. Banega z pen., 64. Sarabia), Espaňol Barcelona - Betis Sevilla 1:3 (24. García - 43. Lo Celso, 85. Tello, 90.+1 vlastní Duarte), Levante - FC Barcelona 0:5 (43., 47. a 60. Messi, 35. Suárez, 88. Piqué), Alavés - Bilbao 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články