Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Arsenal má další výhru, Chelsea si s United podělila body a vedoucí duo uspělo

Očekávaný souboj anglických gigantů vítěze nenašel. Chelsea doma v 9. kole Premier League remizovala s Manchesterem United 2:2 a vedoucí duo jí odskočilo na dva body. Manchester City totiž rozdrtil Burnley 5:0 a Liverpool uspěl v Huddersfildu 1:0. Stejně bodů jako Chelsea má čtvrtý Arsenal, který triumfoval v lize posedmé v řadě. Doma porazil Leicester 3:1.

Mesut Özil (vpravo) slaví gól Arsenalu
zdroj: REUTERS autor: Peter Nicholls

Arsenal v srpnu zahájil ligovou sezonu porážkami s favority Manchesterem City a Chelsea, ale od té doby neztratil ani bod.

Na Emirates Stadium tentokrát inkasoval jako první Čechův konkurent Bernd Leno, jehož ve 31. minutě překonal lehkou tečí soupeřovy střely spoluhráč Héctor Bellerín. Španělský obránce napravil chybu ještě do poločasu, když přihrál Mesutu Özilovi na vyrovnávací gól. Třicetiletý záložník se díky 30. gólu za Arsenal stal nejlepším německým střelcem v historii Premier League.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal zvítězil 3:1 nad Leicesterem

Trenérovi Arsenalu Unaimu Emerymu vyšlo v druhém poločase střídání. V 61. minutě poslal na hřiště Pierrea-Emericka Aubameyanga a už o dvě minuty později gabonský útočník doklepl do odkryté branky další Bellerínovu přihrávku z křídla. Tři minuty nato stanovil opět Aubameyang konečné skóre po Özilově technickém přiťuknutí.

Arsenal společně s evropskými a domácími poháry vyhrál už desátý zápas za sebou, což se mu naposledy povedlo v roce 2007.

Utkání Chelsea - Manchester United
zdroj: Reuters autor: Andrew Couldridge

Šlágr s emotivní dohrou

Chelsea do šlágru vstoupila lépe a vedla poté, co rohový kop Williana využil Rüdiger. Mužem zápasu se ovšem stal na druhé straně Martial. Deset minut po změně stran nejprve úspěšně dorazil Matovu "dělovku" a následně zakončil technickým obstřelem rychlý brejk - dva góly v jednom utkání vstřelil francouzský útočník po dvou letech.

Domácí se ovšem nevzdali a soupeře zamkli ve vápně. V závěru nastavení trefil Luiz tyč, míč se odrazil k Rüdigerovi, který ještě neuspěl, ale Barkley dělbu bodů zařídil. Trenér Chelsea Maurizio Sarri tak jako první kouč v historii Chelsea nepoznal v úvodních devíti ligových duelech ve funkci hořkost porážky.

Jeden z členů realizačního týmu "blues" začal gól mohutně slavit před lavičkou United, což rozlítilo hostujícího trenéra Josého Mourinha a vznikla mela. Fanoušci Chelsea poté úspěšného stratéga vulgárně uráželi. Portugalský kouč jim při odchodu ukázal tři prsty jako připomínku, že získal s londýnským klubem tři tituly.

Je nám líto, video expirovalo.
Chelsea odvrátila porážku s Manchesterem United v nastavení

"V poslední době byl Manchester za remízu na Chelsea vždy rád, ale dnes jsem zklamaný, protože jsem hráli opravdu dobře a zasloužili bychom si vyhrát," řekl Mourinho.

"My hráli naši hru pouze 60 minut. Po inkasovaném gólu jsme jen nakopávali a to není fotbal, jaký chci hrát. Manchester byl pak lepší než my, takže více než ztráta bodů mě mrzí hra posledních 30 minut, i když jsme nakonec vyrovnali," uvedl kouč domácích Sarri, který se Mourinhovi omluvil za chování realizačního týmu.

Ztrátu Chelsea využil Manchester City a po domácí výhře 5:0 nad Burnley se jí v čele tabulky o dva body vzdálil. Pouze na lavičce hostí zůstal reprezentační útočník Matěj Vydra.

S úřadujícími šampiony udržel krok Liverpool výhrou 1:0 na hřišti Huddersfieldu. Jediný gól obstaral Salah, který během reprezentační pauzy laboroval se zraněním, ale stihl se uzdravit.

Watford vyhrál ve Wolverhamptonu 2:0 poté, co oba góly vstřelil v rozmezí 58 sekund. Fulham padl 2:4 v Cardiffu, ale jeho hráč Ryan Sessegnon se zapsal do historie, jelikož se stal prvním střelcem v Premier League narozeným v roce 2000. 

Newcastle nestačil na Brighton (0:1) a prohrál i páté domácí utkání v sezoně. Vyrovnal tak rekord soutěže, o který se dělí s Manchesterem United ze sezony 1930/31, Portsmouthem (2009/10) a Boltonem (2011/12). Všechny tři týmy tehdy následně sestoupily.

V jediném nedělním zápse Everton porazil doma Crystal Palace 2:0 a byla to pro něho třetí výhra za sebou, což se jim podařilo poprvé od ledna loňského roku. Utkání rozhodli dvěma góly v závěru střídající hráči. V prvním poločase měl největší příležitost záložník Crystal Palace Kouyaté, jeho hlavička ale skončila na břevně Pickfordovy brány. Druhou velkou šanci na úvodní gól dostali "Orli" v 59. minutě po Colemanovu faulu na Zahu v pokutovém území, Pickford ale Milivojevičovu penaltu doprostřed brány stačil vykopnout.

Oboustranně útočné utkání rozhodly až dvě situace před koncem řádné hrací doby. V 87. minutě zužitkoval Calvert-Lewin po spolupráci dvou střídajících hráčů Lookmanův centr a o dvě minuty později přidal pojistku další střídající hráč Tosun.

Everton se po zisku dalších tří bodů dostal na osmé místo. Crystal Palace je po třetí porážce za sebou patnáctý. 

Anglická fotbalová liga - 9. kolo:

Chelsea - Manchester United 2:2 (21. Rüdiger, 90.+6 Barkley - 55. a 73. Martial), Bournemouth - Southampton 0:0, Cardiff - Fulham 4:2 (15. Murphy, 20. Reid, 65. Paterson, 88. Harris - 11. Schürrle, 34. Sessegnon), Manchester City - Burnley 5:0 (17. Agüero, 54. B. Silva, 56. Fernandinho, 83. Mahríz, 90. Sané), Newcastle - Brighton 0:1 (29. Kayal), West Ham United - Tottenham 0:1 (44. Lamela), Wolverhampton - Watford 0:2 (20. Capoue, 21. Pereyra), Huddersfield - Liverpool 0:1 (24. Salah), Everton - Crystal Palace 2:0 (87. Calvert-Lewin, 89. Tosun), Arsenal - Leicester 3:1 (63. a 66. Aubameyang, 45. Özil - 31. vlastní Bellerín).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články