Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Proti kouči Kozákovi nic nemáme, omluvila se za večírek část Slováků. Čeká je trest

Měla to být jenom párty, nakonec však přinesla konec kouče Jána Kozáka na lavičce Slovenska. Nyní se čtyři ze sedmi hráčů, kteří po sobotní prohře 1:2 v Lize národů s českým týmem vyrazili na večírek a vrátili se na hotel až nad ránem, za své chování omluvili. Mrzí je, že kvůli tomu trenér rezignoval, neboť s ním prý neměli žádný problém. Zároveň však nesouhlasí s útokem od již bývalého kouče ohledně milionových částek a výkonů.

Fotbalisté Slovenska
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: ANDREAS L ERIKSSON

"Nepřišel jsem včas na pokoj, vše ostatní však bylo v rámci norem. Vím, že jsem udělal chybu, kterou jsem si hned uvědomil, a proto je samozřejmé, že budu muset nést následky. Ale nic z toho, co se stalo, nebylo namířené proti trenéru Kozákovi," uvedl Dúbravka.

"Je mi jasné, že ponocovat nebylo šťastné rozhodnutí, ale šli jsme za trenérem, abychom se omluvili. Mrzí mě, že on naši omluvu nepřijal. To, že se rozhodl rezignovat, nás všechny překvapilo i kvůli dobrým vzájemným vztahům, které v reprezentaci máme," dodal gólman anglického Newcastlu.

Vedle něj porušila večerku další šestice hráčů – Milan Škriniar, Vladimír Weiss, Stanislav Lobotka, Norbert Gyömbér, Lubomír Šatka a Michal Šulla. Svaz je potrestal tím, že pokud budou povolaní, celou kvalifikaci na Euro 2020 odehrají bez nároku na odměnu.

Kdo by mohl být novým trenér Slovenska? Poslechněte si nový Fotbal fokus podcast:

"To, co se stalo, mě velmi mrzí. Neměli jsme jako reprezentanti porušit životosprávu a večerku. Byla to chyba, proto musíme nést následky. To, co se stalo, neproběhlo tak, jak se to prezentuje, hlavně to však nebylo namířeno proti trenéru Kozákovi. Je mi to líto," uvedl Gyömbér.

"Uznáváme, že naše chování nebylo profesionální a bylo v rozporu s disciplínou. Plně souhlasíme s tím, že budeme hrát bez prémií. Omlouváme se všem, hlavně fanouškům, i když si uvědomujeme, že žádná omluva nebude dostatečná. Přesto věřím, že týmu zůstanou nadále věrní a budou ho i nás podporovat," uvedli ve společném prohlášení Lobotka se Škriniarem.

S Kozákem prý neměli problém, dotkla se jich však trenérova slova o tom, že jejich výkony neodpovídaly milionům, které za ně kluby nabízejí.

"Je normální, že trenér zkritizuje hráče, když se mu jeho výkon nepozdává. Mrzí nás jen trenérovo přirovnání našich výkonů k milionům, které je třeba ukázat na hřišti. My jsme nikdy žádné miliony, které se údajně za nás nabízejí, nekomentovali. Je to nafouknuté z médií," dodali hráči.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články