Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Anglie nečekaně loupila ve Španělsku, dvakrát skóroval Sterling

Po prvním poločase vedli 3:0, a přestože ve druhém dějství dvakrát inkasovali, odvezli si ze Španělska velmi důležité vítězství. Fotbalisté Anglie získali poprvé ve skupině A4 plný počet bodů a oddálili favorizovaným domácím postup do finálového turnaje. Svěřenci trenéra Luise Enriqueho zaváhali po předchozích dvou výhrách a doma prohráli po 27 soutěžních zápasech.

Raheem Sterling slaví vstřelený gól proti Španělsku
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Albion poslal v Seville do vedení v 16. minutě Sterling po přihrávce Marcuse Rashforda. Hosté dali ve Španělsku gól poprvé od roku 1987, ofenzivní hráč Manchesteru City skóroval za národní tým po třech letech. Angličané dominovali a do přestávky přidali další dva góly, které kapitán Harry Kane připravil pro Rashforda a znovu Sterlinga.

Po změně stran reprezentace "la roja" přidala. V 58. minutě snížil hlavou střídající Paco Alcácer a v osmé minutě nastavení zaznamenal druhou branku kapitán Sergio Ramos. Angličané však o těsné vítězství nepřišli a soupeři vrátili zářijovou domácí porážku 1:2.

Island doma podlehl Švýcarsku 1:2 a po třetím nezdaru má jistý sestup do skupiny B. Hosté uspěli zásluhou branek Harise Seferovice a Michaela Langa z druhého poločasu. Alfred Finnbogason už v závěru pouze snížil. Švýcaři vedou skupinu A2 se šesti body o skóre před Belgií, která má ovšem zápas k dobru.

Bývalý útočník Teplic Edin Džeko pomohl Bosně a Hercegovině dvěma přesnými zásahy k vítězství 2:0 nad Severním Irskem ve skupině B3. Bosna a Hercegovina po třetí výhře ze tří utkání míří za postupem.

Finsko ve skupině C2 zdolalo Řecko 2:0 a po čtvrtém vítězství bez inkasované branky má na dosah postup. V Tampere po změně stran rozhodli Pyry Soiri a Glen Kamara. Záložník Teplic Siim Luts vstřelil v dalším střetnutí skupiny C2 branku a pomohl Estonsku k domácí remíze 3:3 s Maďarskem.

Fotbalová Liga národů:

Skupina A2:
Island - Švýcarsko 1:2 (0:0)
Branky: 81. Finnbogason - 52. Seferovic, 67. Lang.

Skupina A4:
Španělsko - Anglie 2:3 (0:3)
Branky: 58. Alcácer, 90.+8 Ramos - 16. a 38. Sterling, 30. Rashford.

Skupina B3:
Bosna a Hercegovina - Severní Irsko 2:0 (1:0)
Branky: 27. a 73. Džeko.

Skupina C2:
Finsko - Řecko 2:0 (0:0)
Branky: 46. Soiri, 89. Kamara.

Estonsko - Maďarsko 3:3 (1:1)
Branky: 20. Luts, 71. Pikk, 79. Anier - 54. a 81. Szalai, 24. Nagy.

Skupina D2:
Lucembursko - San Marino 3:0 (1:0)
Branky: 4. Turpel, 65. Sinani, 73. V. Thill. ČK: 54. Gasperoni (San Marino).

Bělorusko - Moldavsko 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články