Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Spory v týmu za koncem Kozáka nejsou, řekl prezident svazu. Převezme Slováky Hapal?

Konec Jána Kozáka na lavičce Slovenska byl velkým překvapením a často se jako jeden z důvodů uváděly spory uvnitř týmu. To však odmítl prezident slovenského svazu Ján Kováčik. Nového kouče chce mít do listopadového dvojutkání Ligy národů s Ukrajinou a na půdě českého týmu a jedním z možných adeptů je i bývalý trenér Sparty Pavel Hapal.

Trenér Pavel Hapal
zdroj: ČTK/AP

"Nevím o žádném sporu uvnitř týmu. Atmosféra na srazu? Nic mimořádného se tam nedělo. S hráči jsem o tom ještě ani nehovořil," řekl Kováčik.

Kozák nečekaně rezignoval den po sobotní porážce Slováků s českým týmem v Trnavě 1:2. Bývalý federální partner ani v druhém utkání tříčlenné skupiny B1 v Lize národů nebodoval a je blízko sestupu do Ligy C. V nadcházejícím přípravném utkání ve Švédsku povede mužstvo asistent Štefan Tarkovič.

"Trenér důvody neřekl, jen řekl, že chce skončit a už necestovat do Švédska. Že je to neměnné a definitivní, a já jsem to akceptoval. Když se pan trenér rozhodne, není velký prostor na diskusi. Zůstal jsem zaskočený, ale změnit se to už nedá," uvedl Kováčik.

Je nám líto, video expirovalo.
Kozák rezignoval na post trenéra slovenských fotbalistů

Jedním z adeptů na uvolněný post je podle spekulací slovenských médií Čech Pavel Hapal, který v minulosti trénoval tamní jednadvacítku a krátce po začátku této sezony skončil v pražské Spartě.

"Máme výkonný výbor a ten rozhodne. Spekulace přenechám na novináře. Favorita nemám, musím nad tím přemýšlet. Věřím, že to bude velmi rychlé. Chceme, aby v listopadu vedl reprezentaci ve dvojzápase Ligy národů nový trenér," dodal Kováčik.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články