Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Real je nejlepší klub světa i můj sen, přiznal Hazard. Brzy ho čeká těžké rozhodování

V létě si fanoušci Chelsea oddechli. I když naznačil možný odchod, Eden Hazard nakonec v Londýně zůstal a v nové sezoně září. To však neznamená, že se v brzké době nemůže vše změnit. Belgická hvězda prozradila, že někdy se budí s touhou odejít, a přiznala velkou náklonnost k Realu Madrid.

Eden Hazard
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: Adam Davy

Od startu sezony se příznivci Chelsea mohou tetelit blahem. Na to, co předvádí jejich tým pod vedením nového kouče Maurizia Sarriho, je radost pohledět. "Blues" hrají pohledný fotbal s rychlými kombinacemi, který navíc přináší body. V anglické lize ještě neprohráli a jen kvůli horšímu skóre jsou druzí za vedoucím Manchesterem City.

Jednou z klíčových postav výborného vstupu do ročníku je i křídelník Eden Hazard, který si zatím nově nastolený směr londýnského týmu užívá. Belgický reprezentant v 8 zápasech Premier League vstřelil už 7 gólů, ke kterým přidal ještě 3 asistence.

V Londýně tak vládne velká pohoda. Tu ale nyní trochu narušila právě hlavní hvězda týmu, která fanoušky poněkud vystrašila svým prohlášením. Sedmadvacetiletý hráč totiž naznačil, že stále uvažuje o změně klubu.

A možné další působiště? Real Madrid. "Real je podle mě nejlepší klub na světě. Hrát za něj byl můj sen od doby, co jsem byl dítě. Nechci lhát," prohlásil otevřeně před reprezentačními zápasy v dresu Belgie a dodal, že čeká, že ho před koncem kariéry potká ještě jeden velký přestup.

O možném odchodu do Realu se mluvilo už v létě, kdy španělského giganta opustil Portugalec Cristiano Ronaldo. Sám Hazard po mistrovství světa dokonce řekl, že po 6 letech v Chelsea je možná čas na změnu, ale odchod k vítězi Ligy mistrů se na rozdíl od týmového kolegy Thibauta Courtoise nekonal.

Bývalý hráč francouzského Lille přesto myšlenku odchodu do Španělska z hlavy nevypustil, i když přiznává, že na přestup tlačit nehodlá, protože Chelsea, s níž vyhrál dvakrát ligu, FA Cup, Ligový pohár i Evropskou ligu, vděčí za hodně.

"Chci dělat, co je pro mě nejlepší, ale také co je nejlepší pro klub, protože ten pro mě udělal vše. Takže uvidíme. Někdy se vzbudím a říkám si, že chci jít. Někdy zase, že chci zůstat. Je to těžké rozhodnutí," řekl Hazard.

Chelsea o svoji hvězdu přijít nechce a chystá se jednat o nové smlouvě, která by Hazardovi mohla přinést až 300 000 liber týdně. Sám hráč se jednání nebrání, i když neví, jak vše dopadne. "Když přijdou, určitě si promluvíme. Nechci ale říkat, že podepíšu nový kontrakt, a pak to dopadne jinak," vysvětlil.

Eden Hazard (uprostřed) se raduje z gólu v Newcastlu
zdroj: REUTERS autor: Scott Heppell

Sám uznává, že je v současnosti v Londýně velice spokojený, k čemuž pomohl právě příchod Sarriho, pod kterým ožil a nový styl hry si naplno užívá. "V současnosti se mi daří a hraji výborný fotbal. Není to holt tak, že když odejdu, budu šťastný, a když ne, tak zklamaný. Ať se stane cokoliv, budu s tím v pohodě," popsal.

Často skloňovaným důvodem, proč by měl Chelsea opustit, byl fakt, že se Londýňané letos nedostali do Ligy mistrů. Hazardovi však jde o něco jiného a jeho budoucnost nerozhodne to, jakou soutěž který tým hraje.

"Není to o trofejích. Ano, když hrajete, tak chcete vyhrávat, ale já si chci hlavně užívat na hřišti, což se v současnosti děje. Potom jsem šťastný," dodal.

Zda však zůstane v modrém, nebo nakonec oblékne bílý dres Realu, ukážou až další měsíce.

Zdroj
BBC, Guardian

Hlavní zprávy

Nejčtenější články