Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ronaldo přihrával a Juventus zdolal Neapol. Římské derby ovládlo AS

Gólu se nedočkal, Cristiano Ronaldo přesto byl klíčovou postavou. Právě dva přesné pasy portugalské hvězdy pomohly Juventusu k triumfu nad Neapolí, který svého soka v boji o nejvyšší příčky zdolal 3:0. V římském derby uspělo domácí AS, je porazilo Lazio 3:1. Patrik Schick za vítěze nenastoupil a proseděl celý zápas na lavičce. 

Cristiano Ronaldo se raduje z gólu Juventusu
zdroj: REUTERS autor: Stefano Rellandini

"Stará dáma" teprve podruhé v historii vyhrála prvních osm soutěžních utkání v sezoně.

Do utkání ale lépe vstoupila Neapol a už v sedmé minutě nastřelil Zielinski tyč. O chvíli později už šli svěřenci Carla Ancelottiho do vedení, po rychlé kombinaci našel Callejón před prázdnou bránou zakončujícího Mertense.

V 26. minutě se na levé straně uvolnil přes bránícího Hysaje Ronaldo a nadýchaným centrem našel před bránou Mandžukiče, který hlavou vyrovnal. Stejná spolupráce zafungovala i v 49. minutě, kdy Ronaldovu prudkou střelu zpoza pokutového území vyrazil Ospina na tyč a dobíhající Mandžukič pohodlně dorazil míč do odkryté brány.

Po necelé hodině hry byl vyloučen po druhé žluté kartě za ostrý šlapák na Dybalu neapolský Mário Rui a "Stará dáma" už proti oslabenému rivalovi vítězství uhájila. V 76. minutě navíc přidal pojistku po rohu Bonucci. Juventus tak má v čele tabulky před dnešním soupeřem náskok šesti bodů.

Edin Džeko z AS Řím (vpravo) v utkání s Laziem
zdroj: ČTK/AP autor: Andrew Medichini

Hlavní postavou římského derby byl Lorenzo Pellegrini, který přišel na hřiště v 36. minutě místo zraněného Javiera Pastoreho a pod výsledek se podepsal gólem a asistencí. Těsně před přestávkou otevřel skóre a poté v 86. minutě připravil třetí gól pro Federica Fazia. Předtím v 67. minutě vyrovnal Ciro Immobile, ale vedení AS Řím vzápětí vrátil z přímého kopu Aleksandar Kolarov.

Boloňa porazila na domácí půdě Udine 2:1, zápas v 82. minutě rozhodl přízemní střelou k pravé tyči náhradník Ricardo Orsolini. V základní sestavě vítězného týmu nastoupil i český reprezentant Ladislav Krejčí, který střídal v 62. minutě.

Do vedení se dostali hosté po trefě Ignacia Pussetta v 32. minutě. Domácí stihli ještě do konce poločasu odpovědět, když se z hranice vápna trefil pod břevno Federico Santander. Obrat pak dokonal střídající Orsolini, který vstřelil rozhodující branku tři minuty po příchodu na hřiště.

Krejčí nastoupil od začátku ve třetím utkání po sobě a jeho celek podruhé zvítězil. Na lavičce Udine zůstal mezi náhradníky Antonín Barák.

Sampdoria Janov zvítězila v pondělní dohrávce nad Spalem Ferrara 2:1 a po třech zápasech se radovala z výhry. Český reprezentant Jakub Jankto přišel v dresu domácího týmu na trávník v 83. minutě.

Spal si připsal třetí porážku za sebou navzdory faktu, že od 21. minuty vedl po dorážce Alberta Paloschiho. Už za čtyři minuty totiž povedeným volejem z hranice pokutového území vyrovnal Polák Karol Linetty a obrat dokonal po hodině hry pátým gólem v sezoně francouzský útočník Grégoire Defrel.

Italská fotbalová liga - 7. kolo:

AS Řím - Lazio Řím 3:1 (45. Lorenzo Pellegrini, 71. Kolarov, 86. Fazio - 67. Immobile)  Juventus Turín - Neapol 3:1 (26. a 49. Mandžukič, 76. Bonucci - 10. Mertens), Inter Milán - Cagliari 2:0 (12. Martínez, 89. Politano), Boloňa - Udine 2:1 (42. Santander, 82. Orsolini - 32. Pussetto), Chievo - FC Turín 0:1 (88. Zaza), Fiorentina - Bergamo 2:0 (63. Veretout z pen., 90.+4 Biraghi), Frosinone - FC Janov 1:2 (41. Ciano - 33. a 36. Piatek), Parma - Empoli 1:0 (33. Gervinho), Sassuolo - AC Milán 1:4 (68. Djuričič - 50. a 90.+5 Suso, 39. Kessié, 60. Castillejo), Sampdoria Janov - Spal Ferrara 2:1 (25. Linetty, 60. Defrel - 21. Paloschi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články