Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Bayern uspěl i na Schalke, Hoffenheim si s Dortmundem body podělil

Čtyři zápasy, čtyři výhry. Fotbalisté mistrovského Bayernu i v novém ročníku potvrzují pozici hlavních aspirantů na titul. Uspěli také na hřišti Schalke, kde triumfovali 2:0. V dalším ostře sledovaném zápase se naopak body dělily. Hoffenheim hrál s Dortmundem 1:1. Werder Brémy s českou dvojicí v základní sestavě vyhrál na stadionu Augsburgu 3:2, udržel si neporazitelnost a poskočil na čtvrté místo v tabulce.

Utkání Hoffenheim - Dortmund
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

Brémy vedly už 2:0, ale kolem poločasu o náskok přišly. Gebre Selassie v nastavení první půle nestihl být včas v souboji s Caiubym a Korejec Ku Ja-Čeol nedal Pavlenkovi sebemenší šanci. A brzy po nástupu do druhé půle nedoskočil Gebre Selassie na přetažený centr a Max vyrovnal. Hostům pak ovšem pomohla chyba domácího gólmana, jenž nezachytil míč a před Klaassenem už byla jen prázdná branka. To už byl na hřišti v dresu Augsburgu i Jan Morávek.

Z výher se mohli radovat i další čeští reprezentanti. Vladimír Darida ale kvůli zranění chyběl Herthě Berlín při vítězství 4:2 nad Mönchengladbachem, které alespoň na chvíli dostalo tým z hlavního města do čela tabulky.

Jenže ve večerním utkání potvrdil Bayern Mnichov roli favorita na hřišti trápícího se Schalke a výhrou 2:0 se vrátil na první místo, kde má jako jediný po čtyřech kolech stoprocentní bilanci. Schalke je naopak bez bodu poslední.

Ondřej Petrák s Norimberkem zase oslavil první tříbodový zisk od postupu, neboť nováček doma přehrál Hannover 2:0 i díky hodinové přesilovce.

Absentoval i Pavel Kadeřábek, jehož Hoffenheim doma při početní výhodě přišel o vedení a remizoval s Dortmundem 1:1. Dělbu bodů vystřelil v závěru po pohledné kombinační akci americký talent Pulisic.

Frankfurt se rozešel smírně s Lipskem

Utkání dvou účastníků Evropské ligy začal lépe domácí Frankfurt, který poslal do vedení ve 26. minutě pohotovou dorážkou Fernandes. Vyrovnání zařídil v 54. minutě z pokutového kopu Forsberg, jenž překonal gólmana Trappa při jeho stém startu v dresu Eintrachtu střelou doprostřed branky.

Trenér Mohuče Sandro Schwarz nasadil do zápasu s Leverkusenem základní jedenáctku s věkovým průměrem necelých 23 let, což byla nejmladší sestava v klubové historii v bundeslize. Zápas rozhodla jediná situace z 62. minuty. Brandt nacentroval z pravé strany do pokutového území a míč uklidil do sítě hlavou Havertz. Německý záložník potvrdil střeleckou formu, když navázal na dva góly z utkání EL proti Razgradu.

Německá fotbalová liga - 4. kolo:

Augsburg - Brémy 2:3 (45.+3 Ku Ja-Čeol, 47. Max - 34. Kruse, 36. Eggestein, 75. Klaassen), Hertha Berlín - Mönchengladbach 4:2 (31. a 64. Ibiševič, 35. Lazaro, 73. Duda - 30. Hazard z pen., 68. Pléa), Hoffenheim - Dortmund 1:1 (44. Joelinton - 84. Pulisic), Norimberk - Hannover 2:0 (76. vlastní Anton, 77. Knöll), Wolfsburg - Freiburg 1:3 (61. Mehmedi - 8. Sallai, 21. Petersen z pen., 50. Frantz), Schalke - Bayern Mnichov 0:2 (8. Rodríguez, 64. Lewandowski z pen.), Leverkusen - Mohuč 1:0 (62. Havertz), Eintracht Frankfurt - Lipsko 1:1 (26. Fernandes - 54. Forsberg z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články