Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Barcelona otočila duel proti Realu Sociedad, Atlético i Real jen remizovaly

Atlético zažívá nejhorší start do sezony od roku 2009. Ve čtvrtém kole La Ligy museli úřadující vicemistři zachraňovat proti Eibaru remízu v samotném závěru, když v nastavení vyrovnal na konečných 1:1 Moreno. I druhý madridský celek remizoval 1:1, Real nedokázal vyhrát na hřišti Bilbaa. Naopak Barcelona prochází stále bez zaváhání, tentokrát vyhrála na hřišti Realu Sociedad 2:1.

Borja Garces Moreno z Atlética Madrid vyrovnává proti Eibaru
zdroj: Reuters autor: SERGIO PEREZ

Realu alespoň bod po úvodní brance Muniaina zařídil střídající Isco, který přišel na hřiště po hodině hry a na gól mu stačily necelé tři minuty.

Barcelona prohrávala od 12. minuty, kdy domácí poslal do vedení Elustondo. Hostům se podařilo skóre bleskově otočit po hodině hry. V 63. minutě srovnal Suárez a tři minuty nato přidal druhý gól Dembélé.

Atlético sice mělo převahu, ale přesto nebylo daleko od prohry, protože hosty poslal do vedení minutu před koncem normální hrací doby Enrich. Bod nakonec domácím zajistil Moreno. Madridský celek má po čtyřech kolech na čtvrté příčce neúplné tabulky pět bodů, méně jich měl už jen v roce 2002, kdy byl s dvěma body předposlední.

Sevilla s Tomášem Vaclíkem v brance podruhé za sebou prohrála, tentokrát doma 0:2 s Getafe. Reprezentačního gólmana dvakrát nechali spoluhráči na holičkách, s inkasovanými góly moc dělat nemohl.

Domácí chtěli napravit prohrané derby s Betisem, jenže už ve 4. minutě selhali v obraně. Ángel Rodríguez si naběhl na kolmici za obranu a obstřelil vybíhajícího Vaclíka. Domácí pak zahodili velkou šanci a gól jim nebyl uznán kvůli spornému ofsajdu.

Naopak ve 38. minutě opět přišla velká chyba Sevilly. Po ztrátě míče před vlastním vápnem jeden z obránců srazil míč přímo do běhu Rodríguezovi, který měl před sebou polovinu prázdné branky a přidal snadný druhý gól.

Vaclík pak ještě skvěle vychytal Portilla, jeho týmu nebyla uznána další branka a Nolito zahodil velkou šanci stejně jako André Silva.

Španělská fotbalová liga - 4. kolo:

Huesca - Vallecano 0:1 (29. Imbula), Atlético - Eibar 1:1 (90.+5 Moreno - 89. Enrich), San Sebastian - Barcelona 1:2 (12. Elustondo - 63. Suárez, 66. Dembélé), Valencie - Betis 0:0, Bilbao - Real Madrid 1:1 (32. Muniain - 64. Isco), Leganés - Villarreal 0:1 (65. Bacca), Espaňol - Levante 1:0 (52. Sergio García), Valladolid - Alavés 0:1 (90.+3 Ibai), Sevilla - Getafe 0:2 (4. a 38. Ángel Rodríguez), Girona - Vigo 3:2 (22. a 56. Stuani, 37. Alcalá - 34. Aspas, 87. Boufal).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články