Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Real si poradil s Getafe, Atlético remizovalo, Vaclík má se Sevillou první výhru

Real Madrid nezaváhal v prvním kole španělské ligy a po brankách Dani Carvajala a Garetha Balea přehrál Getafe 2:0. Barcelona zlomila kouzlo outsidera Alavésu až po víc než hodině hry, poté nový kapitán obhájců titulu Lionel Messi vstřelil dvě branky a pomohl Kataláncům k výhře 3:0. V brance Sevilly poprvé v La Lize nastoupil Tomáš Vaclík a připsal si i první výhru, 4:1 nad Vallecanem. Atlético Madrid, nedávný vítěz nad Realem Madrid v Superpoháru, začalo remízou 1:1 ve Valencii.

Gareth Bale a Marco Asensio se radují z gólu Realu
zdroj: Reuters autor: Sergio Perez

Real Madrid podle očekávání v celém utkání s Getafe dominoval. Ve dvacáté minutě otevřel skóre bek Carvajal. Potrestal nejisté vyběhnutí brankáře Davida Sorii a hlavičkou mu ihned vrátil vyražený míč do sítě.

Ve druhém poločase byl vidět Asensio. Zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování v 51. minutě Balea, jenž uklidil míč k tyči. Po hraničním zákroku obránce Bruna si navíc mohl Asensio vykoledovat i penaltu.

V utkání trefil ještě Bale břevno a Asensio tyčku. Až v nastavení přišla první střela na branku Keylora Navase.

Messi se postaral o úvodní výhru Barcelony

Barcelona v minulé ligové sezoně prohrála jediný zápas a na začátek soutěže, v níž už jí bude chybět klubová legenda Andrés Iniesta, se naladila nedělním vítězstvím v souboji o španělský Superpohár. V Maroku zdolala po obratu Sevillu s Tomášem Vaclíkem v brance 2:1.

Alavés ale velkému favoritovi vzdoroval více než hodinu, až pak na jeho defenzivu vyzrál Messi. Přímý kop z 20 metrů poslal do sítě hostů po zemi, pod nohama hráčů ve zdi, kteří neodhadli jeho úmysl a vyskočili. Výhru Barcelony pak ještě pojistili Brazilec Coutinho po individuálním průniku a v nastavení znovu Messi po Suárezově centru.

Vaclík inkasoval až z penalty v závěru

Český brankář Tomáš Vaclík je v úvodu sezony jedničkou Sevilly. Nastoupil i do jejího prvního utkání sezony. Jeho spoluhráči kontrolovali vývoj utkání na hřišti Vallecana. Hattrick nasázela posila z AC Milán, portugalský forvard André Silva, a jednou se trefil Franco Vázquez.

Vaclík za 85 minut hry neměl skoro žádnou práci, pouze jedna střela mířila na jeho branku. Jenže pět minut před koncem utkání byla nařízena penalta, kterou proměnil domácí Adri Embarba. Už však jen korigoval na 1:4. Vaclík se Sevillou představí ve čtvrtek v Olomouci ve 4. předkole Evropské ligy.

Atlético ve Valencii vedení neudrželo

Pět dní po vítězství v evropském Superpoháru nad Realem Madrid vstoupili fotbalisté Atlética do španělské ligy remízou 1:1 na hřišti Valencie. Úřadující vicemistři neudrželi v souboji se čtvrtým týmem minulého ročníku vedení. Svěřenci Diega Simeoneho otevřeli skóre ve 26. minutě, kdy Antoine Griezmann přihrál mezi obránce a argentinský útočník Ángel Correa  zamířil přesně k tyči. O dělbě bodů rozhodl po přestávce Rodrigo, jenž si ve vápně zpracoval na prsou centr Daniela Wasse a nekompromisní střelou vyrovnal.

Španělská fotbalová liga - 1. kolo:

Vigo - Espaňol Barcelona 1:1 (52. vlastní D. López - 45. Hermoso), Villarreal - San Sebastian 1:2 (16. Moreno - 40. Willian José, 71. Juanmi), FC Barcelona - Alavés 3:0 (64. a 90.+2 Messi, 83. Coutinho), Vallecano - FC Sevilla 1:4 (85. Embarba z pen. - 32., 45.+1 a 81. André Silva, 16. Vázquez), Real Madrid - Getafe 2:0 (20. Carvajal, 51. Bale), Valencia - Atlético Madrid 1:1 (56. Rodrigo - 26. Correa), Athletic Bilbao - Leganes 2:1 (27. Nolaskoain, 90+3. Muniain - 33. Silva).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články