Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Liverpool má další výhru s nulou, Agüero nasázel hattrick a City zničili Huddersfield

Úřadující mistr zatím ukazuje, že útok na obhajobu titulu v Premier League myslí vážně. Manchester City bez problémů zvládl také druhý zápas v sezoně, v němž rozstřílel Huddersfield 6:1. Hattrickem k tomu pomohl Sergio Agüero. To městský rival z United zaznamenal nečekanou ztrátu v Brightonu po prohře 2:3. Jediným týmem, který ještě neinkasoval, je Liverpool. Reds uspěli na půdě Crystal Palace 2:0. Stoprocentní je i Chelsea, jež porazila Arsenal s Petrem Čechem 3:2.

Hráči Liverpoolu slaví vstřelenou branku
zdroj: REUTERS autor: Eddie Keogh

Stoprocentní jsou také Tottenham po triumfu nad Fulhamem 3:1 a Bournemouth po vítězství 2:1 na hřišti West Hamu. Cardiff a Newcastle si po remíze 0:0 připsaly první bod v nové sezoně. Hosté přitom mohli vyhrát, ale v šesté minutě nastaveného času neproměnil záložník Kenedy penaltu.

Svěřenci Jürgena Kloppa se ujali vedení v nastavení prvního poločasu, kdy po faulu na Mohameda Salaha proměnil James Milner nařízený pokutový kop. Za další faul na egyptskou hvězdu Liverpoolu v polovině druhé půle viděl Aaron Wan-Bissaka červenou kartu. Hosté výhru proti oslabenému soupeři potvrdili až v závěru, ve třetí minutě nastavení se trefil Sadio Mané.

"Reds" jsou po dvou kolech navíc se skóre 6:0 jako jediní v soutěži bez inkasovaného gólu, lépe je na tom jen vedoucí Manchester City (8:1).

Citizens v závěru minulé sezony hráli doma s Huddersfieldem bez branek, tentokrát ale od začátku šli za výhrou. Hodně k tomu přispěl i brankář Ederson, který ukázal, proč si ho trenér Josep Guardiola vybral kvůli jeho hře nohou.

Je nám líto, video expirovalo.
Agüerův hattrick proti Huddersfieldu

Ve 25. minutě čekali hosté výkop někam k půlce hřiště a nechali odkrytou vlastní polovinu. Tam si naběhl Agüero, kterého Ederson ideálně našel pasem na 70 metrů. Argentinský kanonýr si míč zpracoval, kličkou se zbavil obránce a přehodil brankáře.

Pak začal úřadovat levý obránce City Benjamin Mendy, který má v úvodu sezony velkou formu a zářil už v minulém duelu s Arsenalem. Tentokrát průnikem připravil gól pro Gabriela Jesuse a následně jeho střelu neudržel gólman Ben Hamer a Agüero z dorážky zvýšil na 3:0. Hosté skórovali po autovém vhazování, ale David Silva z přímého kopu opět zvýšil a Agüero po další Mendyho akci završil patičkou už devátý hattrick v Premier League. V soutěži je lepší už jen Alan Shearer s jedenácti třígólovými zápasy.

Argentinec se v historické tabulce střelců Premier League dostal se 146 zásahy na druhé místo mezi zahraničními hráči před Robina Van Persieho. Lepší je jen Thiery Henry se 175 góly.

Sergio Agüero z Manchesteru City slaví gól v síti Huddersfieldu
zdroj: REUTERS autor: Carl Recine

Zklamal naopak druhý manchesterský klub United, který prohrál 2:3 na hřišti Brightonu. Osudnou se hostům stala dvouminutovka v první půli, během níž dvakrát nepokryli centry z levé strany a domácí z toho vytěžili vedení 2:0. Romelu Lukaku sice snížil, ale ještě do poločasu vrátil Brightonu dvoubrankový náskok z penalty Pascal Gross. A United už jen další penaltou Paula Pogby v nastavení zkorigovali výsledek.

Manchester United prohrál čtyři z posledních osmi venkovních zápasů v lize, z toho dvakrát to bylo v Brightonu. V závěru minulé sezony tam podlehl 0:1.

Watford minulou sezonu zakončil 728 minut trvající sérií bez vstřeleného gólu na hřišti soupeře, ale v novém ročníku mu na to stačily tři minuty, než se trefil Andre Gray. Burnley, v jehož nominaci stále chyběl po nedávném přestupu český útočník Matěj Vydra, sice rychle srovnalo, ale hosté se trefili ještě dvakrát a slavili první venkovní ligovou výhru od loňského listopadu. Od té doby získali mimo své hřiště jediný bod.

Přestřelku na Stamford Bridge rozhodl Alonso

Na Stamford Bridge byly v prvním poločase k vidění čtyři góly. Čech v bráně Arsenalu poprvé inkasoval v 9. minutě, když osamocený Pedro dostal od Alonsa přesnou přihrávku před bránu a poslal míč do sítě. V 19. minutě netrefil odkrytou branku z malého vápna Aubameyang a vzápětí udeřili "blues" podruhé. Další rychlý protiútok zakončil střelou do protipohybu českého brankáře Morata.

S přibývajícími minutami byli nebezpečnější hráči Arsenalu a v 37. minutě se dočkali snížení zásluhou Mchitarjanovy rány na přední tyč. Nejdražší brankář světa Arrizabalaga inkasoval o čtyři minuty později podruhé. Mchitarjan tentokrát předložil míč z pravé strany na úroveň penalty a Iwobi vyrovnal.

Před poločasovým hvizdem měli velké šance ještě Aubameyang a Iwobi, na druhé straně se blýskl Čech pohotovým zákrokem při tvrdé Moratově střele pod břevno.

Český gólman se proti bývalému zaměstnavateli znovu vyznamenal v 57. minutě, když konečky prstů vyškrábl přízemní pokus Barkleyho. Přesto nakonec lovil míč ze sítě potřetí. Střídající Hazard po individuálním průniku našel před bránou Alonsa a ten zblízka rozhodl. "Blues" doma porazili Arsenal pošesté z posledních sedmi zápasů.

Tottenham se ve Wembley ujal vedení těsně před koncem úvodního dějství, když Lucas povedeným obstřelem o tyč překonal Fabricia. V 52. minutě ale zafungovala spolupráce dvou nejlepších střelců Fulhamu z minulé sezony a Mitrovič po Sessegnonově centru na zadní tyč vyrovnal. Srbský útočník vstřelil od únorového příchodu do klubu už třináctý gól.

Nováček soutěže ale nerozhodný výsledek neudržel. V 74. minutě se z přímého kopu trefil Trippier a o tři minuty později přidal pojistku Kane. Dvojnásobný nejlepší střelec soutěže tak prolomil své prokletí úvodního měsíce Premier League, v rámci srpnových ligových utkání si připsal první gól v patnáctém zápase.

Etheridge zachránil Cardiffu bod, Kenedy schovával hlavu v dresu

V prvním poločase utkání proti Newcastlu musel dvakrát zakročit brankář domácího Cardiffu Etheridge při Pérezových šancích, jinak ale utkání mnoho gólových příležitostí nenabídlo. V 66. minutě dostal po nebezpečném skluzu červenou kartu střídající Hayden, Cardiff si ale ani v přesilovce nevytvořil výraznější tlak.

Naopak bod mu zachránil Etheridge, který v nastavení zneškodnil Kenedyho nepříliš dobře umístěnou střelu z pokutového kopu. Brazilský záložník si poté zklamaný přetáhl dres přes hlavu. Filipínský reprezentant se stal prvním gólmanem, jenž chytil penaltu v prvních dvou zápasech v nejvyšší anglické soutěži.

Velšský celek neskóroval ani ve druhém utkání po návratu mezi elitu. Newcastlu se nepodařilo prodloužit svou rekordní vítěznou sérii proti jednomu klubu, Cardiff porazil v deseti předchozích ligových zápasech.

Bournemouth otočil utkání s West Hamem

Bournemouth prohrával na hřišti West Hamu po Arnautovicově penaltě z 33. minuty. Rakouský útočník měl podíl na osmi z posledních 12 branek svého týmu - pět gólů, tři asistence.

Hosté ale zápas otočili ve druhém poločase v rozmezí šesti minut. Po hodině hry nejprve vyrovnal pátým gólem proti West Hamu v kariéře Wilson a obrat dokončil hlavičkou po standardní situaci Cook.

Leicester porazil nováčka Wolverhampton 2:0, po červené kartě ale přišel o kanonýra Vardyho. První výhru v sezoně si připsal i Everton. Vítěznou branku při výhře 2:1 nad Southamptonem vstřelila nejdražší posila v historii klubu Richarlison a navázal na předchozí dvě trefy z prvního utkání.

Výsledky 2. kola Premier League:

Cardiff - Newcastle 0:0 (ČK: 66. Hayden), Everton - Southampton 2:1 (15. Walcott, 31. Richarlison - 54. Ings), Leicester - Wolverhampton 2:0 (29. vlastní Doherty, 45. Maddison), Tottenham - Fulham 3:1 (43. Lucas, 74. Trippier, 77. Kane - 52. Mitrovič), West Ham United - Bournemouth 1:2 (33. Arnautovič z pen. - 60. Wilson, 66. Cook), Chelsea - Arsenal 3:2 (9. Pedro, 20. Morata, 81. Alonso - 37. Mchitarjan, 41. Iwobi), Burnley - Watford 1:3 (7. Tarkowski - 3. Gray, 48. Deeney, 51. Hughes), Manchester City - Huddersfield 6:1 (25., 35. a 75. Agüero, 31. Jesus, 48. D. Silva, 85. vlastní Kongolo - 43. Stankovič), Brighton - Manchester United 3:2 (25. Murray, 27. Duffy, 44. Gross z pen. - 34. Lukaku, 90.+5 Pogba z pen.), Crystal Palace - Liverpool 0:2 (46. Milner z pen., 90.+3 Mané).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články