Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Dopingový hříšník Guerrero má i po šampionátu pozastavený trest a může hrát

S peruánskou reprezentací sice do vyřazovací fáze mistrovství světa nepostoupil, přesto má Paolo Guerrero důvod k radosti. Čtyřiatřicetiletý útočník, kterému švýcarský soud pozastavil před začátkem turnaje v Rusku trest za doping, může pokračovat v hraní i na klubové úrovni za brazilské Flamengo. Na dotaz médií to potvrdil mluvčí soudu.

Paolo Guerrero slaví gól do sítě Austrálie
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Frank Hoermann/Sven Simon

Kapitán a nejlepší střelec peruánského národního týmu dostal za pozitivní test na kokain po říjnovém kvalifikačním utkání s Argentinou zákaz startu na půl roku. Ten mu sice už před šampionátem vypršel, ale Mezinárodní sportovní arbitráž CAS mu v květnu trest zpřísnila na čtrnáct měsíců, čímž ho distancovala až do ledna.

Guerrero se pak obrátil na šéfa Mezinárodní fotbalové federace FIFA s žádostí, aby mohl navzdory trestu na mistrovství světa hrát. U Gianniho Infantina nepochodil a vyhověl mu až v květnu švýcarský soud, jenž platnost trestu pozastavil. Až dosud nicméně nebylo jasné, zda po prestižním turnaji nezačne distanc automaticky znovu platit.

Podle mluvčího švýcarského soudu je ovšem květnový verdikt platný, dokud federální soud nepřijme jiné opatření nebo nevynese definitivní rozhodnutí.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Austrálie - Peru: Guerrero - 0:2 (50. min.)
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články