Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Hazardova penalta určila vítěze, Chelsea získala FA Cup na úkor "Red Devils"

Jediný gól hvězdného Edena Hazarda rozhodl finále FA Cupu mezi Chelsea a Manchesterem United. "Blues" si v londýnském Wembley vynahradili loňskou porážku v bitvě o stejnou trofej s Arsenalem a nejstarší fotbalovou soutěž světa opanovali po šesti letech.

Eden Hazard (vlevo) se raduje z vítězného gólu proti Manchesteru United
zdroj: REUTERS autor: Andrew Yates

Klíčový okamžik finále přišel po 20 minutách. Phil Jones fauloval ve vápně pronikajícího Hazarda a belgický záložník z penalty překonal Davida de Geu.

Manchester tudíž promarnil možnost třináctým triumfem v FA Cupu vyrovnat rekord Arsenalu. Trenér José Mourinho vyšel ve své druhé sezoně v United naprázdno poté, co loni vyhrál Evropskou ligu a Ligový pohár.

Chelsea pohárovým úspěchem alespoň částečně napravila nepovedený ročník Premier League, v němž při obhajobě titulu obsadila páté místo. "Potřebovali jsme zachránit sezonu, která nám nevyšla. Jsme zvyklí vyhrávat, nemyslím to arogantně," uvedl kapitán Gary Cahill. "Pro mě je to splněný sen, protože jsme získali první trofej, co jsem kapitán."

Trenéra Antonia Conteho ale podle médií zřejmě ani pohárové vítězství ve funkci nezachrání. "Mám ke klubu velký respekt. Jsem si jistý, že učiní to nejlepší rozhodnutí. Přijmu cokoli, co přijde," uvedl italský kouč.

Anglický fotbalový pohár - finále:

Chelsea - Manchester United 1:0 (22. Hazard z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články