Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Město andělů zachvátila Ibramánie. Po zisku 33 trofejí chci bavit lidi, řekl svérázný Švéd

Dominoval během úspěšných angažmá v Nizozemsku, Itálii, Španělsku, Francii i Anglii. A v šestatřiceti letech si Zlatan Ibrahimovic vyzkouší také americkou Major League Soccer. Po ukončení smlouvy v Manchesteru United kývnul na nabídku Los Angeles Galaxy a stane se bezesporu největší hvězdou MLS. Už jen jeho přílet vyvolal v LA davové šílenství.

Zlatan Ibrahimovic v obležení fanoušků LA Galaxy
zdroj: imago sportfotodienst autor: JOEL MARKLUND

Populární "Ibra", jenž za švédskou reprezentaci nastřílel ve 116 zápasech rekordních 62 branek, přišel do Manchesteru před dvěma lety z francouzského Paris St. Germain. Loni v dubnu si nicméně vážně poranil koleno a od té doby zasáhl v dresu United do pouhých 7 utkání, ve kterých skóroval pouze jedinkrát.

V USA se pokusí kráčet ve stopách bývalých spoluhráčů Davida Beckhama a Andrey Pirla. "Los Angeles je pro mě to pravé místo. Myslím si, že mám klubu co nabídnout a že můžu hodně pomoci na hřišti i mimo něj. Navíc je to nejlepší tým ve Spojených státech. Neměl jsem proto žádné pochybnosti," uvedl Ibrahimovic.

Dle informací španělského deníku Marca dokonce přistoupil na snížení platu o přibližně 95 procent. V Anglii totiž vydělával 19 milionů liber (552,9 milionů korun) ročně, ve Spojených státech bude pobírat "jen" 850 tisíc (24,7 milionů korun). 

"Po působení napříč Evropou v nejlepších klubech s nejlepšími hráči a zisku 33 trofejí, chci ochutnat americké dobrodružství a bavit lidi," pokračoval Ibrahimovic. "Věřím, že si fanoušci budou užívat mou hru i následná vítězství," dodal.   

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalový klub LA Galaxy přivítal kanonýra Ibrahimovice

Nová sezona Major League Soccer začala počátkem března. LA Galaxy se aktuálně pyšní bilancí 1-1-1 a v neúplné tabulce Západní konference okupuje sedmé místo. Rodák z Malmö, jehož čeká oficiální tisková konference dnes večer, by si teoreticky mohl odbýt soutěžní debut už zítra proti městským rivalům Los Angeles FC. 

Je to skvělá zpráva pro klub i celou MLS, prohlásil Cole

Z příchodu Ibrahimovice je kromě příznivců nadšený i kapitán týmu Ashley Cole. Bývalý obránce londýnské Chelsea věří, že produktivní forvard se může stát jedním z nejlepších střelců v lize. "Myslím, že je to skvělá zpráva. Nejen pro nás, ale také pro celou MLS. Bude totiž opět o něco atraktivnější," upozornil Cole.

"I z tohoto důvodu nerozumím lidem, kteří až moc mluví o Zlatanově pokročilejším věku. Z mého pohledu to není absolutně žádné měřítko. Pokud zůstane fit, bude nepochybně obrovským přínosem. Má všechny atributy, aby se stal rozdílovým hráčem. Můžeme jen společně doufat, že se od něj naši mladíci něco naučí," zakončil.

Zdroj
ČT sport, Sky Sports, Daily Mail, Marca

Hlavní zprávy

Nejčtenější články