Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

V Řecku se po incidentu s ozbrojeným šéfem PAOK Soluň opět rozběhne liga

Po téměř třech týdnech se bude o víkendu hrát řecká fotbalová liga, kterou tamější vláda přerušila poté, co během vyhroceného zápasu s AEK Atény vtrhl na hřiště ozbrojený majitel PAOK Soluň Ivan Savvidis. Obnovení soutěže oznámili její představitelé.

Ivan Savvidis na stadionu PAOK Soluň
zdroj: imago sportfotodienst autor: Agenturfoto

Podle řeckých médií souhlasilo všech šestnáct účastníků ligy, že se budou řídit opatřeními, jimiž ministerstvo sportu podmínilo pokračování letošní sezony.

Za tři případy násilí v jednom ročníku nyní hrozí celkům automatický sestup. Potrestány mohou být i za to, když jejich představitelé budou ve svých vyjádřeních podněcovat k násilí. Za bezpečnost na stadionech budou zcela zodpovědné kluby, přímo na zápasech však budou přítomni i policisté.

Řecký fotbal má dlouhodobé potíže s výtržnostmi fanoušků a násilím při zápasech. Po nedávných událostech se ovšem do věci vložila i vláda a FIFA pohrozila zemi vyřazením z mezinárodních soutěží.

V únorovém utkání zranili fanoušci PAOK hozenou rolí papíru trenéra Olympiakosu Pireus. Soluňský klub následně přišel o 3 body, které po odvolání získal zpět. V dalším důležitém duelu proti AEK vtrhl na hrací plochu jeden z nejbohatších Řeků a vlastník PAOK Ivan Savvidis a protestoval u rozhodčích kvůli neuznané brance - za pasem měl při tom pistoli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články