Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Juventus si smlsnul na Sassuolu, AS Řím ukončil sérii bez výhry, Lazio padlo

Sedm gólů nasázeli fotbalisté Juventusu Turín ve 23. kole Serie A do sítě Sassuola. Hattrickem se blýskl útočník Gonzalo Higuaín. Na vítězství "Staré dámy" však skalpem posledního Beneventa (2:0) zareagovala Neapol a stále vede o bod. Lazio Řím si mohlo v pondělní dohrávce s FC Janov pojistit třetí místo v tabulce, ale padlo v nastaveném čase a na čtvrtý Inter Milán má jen bod. První úspěch si v roce 2018 připsal AS Řím, když dobyl stadion Hellasu Verona (1:0). Mizérie Interu Milán naopak trvá, neboť před vlastními příznivci remizoval 1:1 s Crotone. 

Gonzalo Higuaín překonává brankáře Consigliho ze Sassuola
zdroj: REUTERS autor: Massimo Pinca

Juventus proti Sassuolu naprosto dominoval. V deváté minutě se po závaru ve vápně prosadil Alex Sandro, na kterého dvěma zásahy navázal středopolař Khedira a v závěru poločasu zvýšil na 4:0 povedenou střelou k tyči Pjanič. Jedinou komplikací bylo pro domácí zranění záložníka Matuidiho, jehož ve 26. minutě musel nahradit Marchisio. Po změně stran dokonal prvním hattrickem v černobílém dresu destrukci hostů kanonýr Higuaín. 

"Musím chlapce pochválit za to, jak zápas ovládli. Po semifinálovém duelu v domácím poháru hrozila ztráta koncentrace," připomněl trenér Massimiliano Allegri úterní střetnutí v Bergamu, který jeho svěřenci vyhráli 1:0. "Tohle je jiný Juventus než v minulých letech. Začali jsme s určitým taktickým systémem, nyní používáme jiný a myslím, že později jej zase změníme, protože budeme moci použít více hráčů s určitými dovednostmi," dodal.

Neapol v Beneventu nezaváhala

"Partenopei" byli blízko vedení na hřišti outsidera v 11. minutě, ale Insigne trefil břevno. O devět minut později už se však hosté radovali zásluhou povedeného lobu Mertense. Belgický reprezentant následně taktéž orazítkoval brankovou konstrukci.

Ihned po změně stran zvýšil na 2:0 pro slovenský záložník Hamšík. O chvíli později sice nařídil rozhodčí Di Bello penaltu ve prospěch domácích po zákroku Koulibalyho, jenže po konzultaci s videorozhodčím ji odvolal.

Neapol vyhrála posedmé v řadě. Mrzet ji nicméně může skutečnost, že v závěru musel kvůli zranění opustit hřiště její nejlepší střelec Mertens. Benevento má na kontě stále jen sedm bodů, na nesestupovou sedmnáctou příčku ztrácí 13 bodů.

Ünder zařídil premiérovým gólem v Serii A hubený triumf AS Řím

V sestavě Římanů se neobjevil zraněný útočník Patrik Schick, jehož místo zaujal právě autor rozhodujícího gólu Ünder. Už po 43 vteřinách vystřelil zpoza vápna přesně k tyči a oslavil premiérovou soutěžní trefu v dresu AS, kam v létě přestoupil z Basaksehiru.

Do mnoha příležitostí se následně dostal útočník Džeko, nicméně 11. ligový zásah bosenský reprezentant nepřidal. Situaci hostům zkomplikoval na začátku druhého poločasu záložník Pellegrini, který byl vyloučen za tvrdý zákrok na Matose. Hellas ovšem přesilovku nevyužil a doma prohrál pošesté z posledních sedmi střetnutí.

Stefan Simič v souboji s Ivanem Perišičem z Interu
zdroj: AP autor: Antonio Calanni

Inter se musel poprvé v sezoně obejít bez druhého nejlepšího střelce ligy Icardiho. V sestavě ho nahradil Éder a právě italský útočník si v 23. minutě naskočil na rohový kop Brozoviče a hlavou nasměroval míč do sítě - 1:0. Vyrovnání přišlo po hodině hry, kdy Barberis zužitkoval Trottovu práci v pokutovém území.

Sampdorii poslal proti FC Turín do vedení v 11. minutě Torreira, o necelou čtvrthodinu později však vyrovnal Acquah. Stejný hráč byl v 73. minutě po druhé žluté kartě vyloučen, ale výsledek už se nezměnil. Janovský celek ztratil v letošní sezoně už 17 bodů v duelech, ve kterých vedl, což je nejvíce ze všech týmů italské nejvyšší soutěže.

"Rossoneri" neudrželi vedení a remizovali v Udine

AC Milán vedl v Udine od 9. minuty po Susově střele z větší vzdálenosti. Naděje pro domácí přišla v 68. minutě, když dostal druhou žlutou kartu obránce hostí Calabria, a přesilovku skutečně využili. Lasagnův centr si srazili do vlastní sítě stoper Bonucci s brankářem Donnarummou. Záložníci Jakub Jankto a Antonín Barák odehráli celé utkání.

Příležitost naopak nedostal Ladislav Krejčí, jehož Boloňa podlehla Fiorentině 1:2. Hosté naplno bodovali po čtyřech zápasech. 

Italská fotbalová liga - 23. kolo:

Sampdoria Janov - FC Turín 1:1 (11. Torreira - 25. Acquah), Inter Milán - Crotone 1:1 (23. Éder - 60. Barberis), Hellas Verona - AS Řím 0:1 (1. Ünder), Bergamo - Chievo 1:0 (72. Mancini), Boloňa - Fiorentina 1:2 (44. Pulgar - 41. Veretout, 71. Chiesa), Cagliari - Spal Ferrara 2:0 (34. Cigarini, 78. Sau), Juventus Turín - Sassuolo 7:0 (63., 74. a 83. Higuaín, 24. a 27. Khedira, 9. Sandro, 38. Pjanič), Udine - AC Milán 1:1 (76. vlastní Donnarumma - 9. Suso), Benevento - Neapol 0:2 (20. Mertens, 47. Hamšík), Lazio Řím - FC Janov 1:2 (59. Parolo - 55. Panděv, 90.+2 Laxalt).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články