Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Atlético skolilo Valencii, Real opět klopýtl a Barcelona remizovala v derby

Šlágr 22. kola La Ligy mezi Atléticem Madrid a Valencií rozhodl jediný gól domácího Ángela Correy. Druzí "Rojiblancos" proto odskočili nedělnímu soupeři na rozdíl 9 bodů. Bod za Valencií je Real Madrid, který pouze remizoval 2:2 v Levante. Nerozhodný výsledek si připsala i vedoucí Barcelona. Městské derby na stadionu Espaňolu skončilo 1:1. Vedoucí tým soutěže neprohrál ani ve 22 ligovém utkání v sezoně, čímž překonal klubový rekord.      

Fotbalisté Atlética Madrid se radují z vítězného gólu
zdroj: REUTERS autor: Susana Vera

Atlético mělo od začátku proti Valencii více ze hry. Zejména ve 36. minutě podržel hosty gólman Neto, jenž se vytáhl proti Giménezově hlavičce. Domácímu trenérovi Diegovi Simeonemu poté přidělala vrásky zranění, kvůli kterým musel postupně stáhnout oba stopery Saviče i Godína. Přesto to byl madridský celek, který se v 59. minutě dostal do vedení po Correově střele zpoza vápna. Valencie zareagovat nedokázala a prohrála potřetí za sebou. Proti Atléticu neskórovala už 422 minut.

Sevilla dostala další "facku"

Eibar poslal do vedení hned z prvního útoku Kike a v 17. minutě zdvojnásobil náskok střelou z bezprostřední blízkosti Orellana. Krátce nato sice snížil z pokutového kopu Sarabia, ale po půlhodině hry vrátil baskickému celku dvoubrankové vedení hlavou Ramis.

Ve druhém poločase už skórovali pouze domácí - nejdříve se prosadil znovu Orellana a konečný výsledek 5:1 určil Arbilla.

Eibar potvrdil, že je před vlastními příznivci velmi silný. V počtu bodů nasbíraných v domácích zápasech je totiž na čtvrtém místě. Sevilla získala ve španělské lize pod vedením nového trenéra Vincenza Montelly z pěti utkání pouze čtyři body.

Zklamaní fotbalisté Realu Madrid
zdroj: Reuters autor: Heino Kalis

Real se ujal vedení v 11. minutě zásluhou Ramosovy hlavičky po rohovém kopu. Kapitán madridského celku se stal prvním obráncem v historii La Ligy, který v lize skóroval ve čtrnácti sezonách v řadě.

Tři minuty před přestávkou však utekl obraně Morales, jehož sólo sice Navas zneškodnil, odražený míč ale uklidil do branky dobíhající Boateng.

Ve druhém poločase si "Bílý balet" dlouho nemohl vypracovat vážnější příležitost, poprvé zahrozili až čtvrthodinu před koncem Benzema a znovu hlavičkující Ramos.

Tým trenéra Zinedina Zidana se nakonec dočkal až v 81. minutě zásluhou střídajícího Isca,  minutu před koncem řádné hrací doby ovšem znovu vyrovnal Pazzini při svém debutu v dresu Levante, kam přišel na hostování z Verony.

To už nebyl na hřišti držitel Zlatého míče Cristiano Ronaldo, kterého vystřídal v 82. minutě Asensio. Ligový nováček neprohrál s obhájcem titulu ani na podzim, kdy Levante s Realem remizovalo 1:1.

Barcelona neprohrála ani s Espaňolem

Celkem nyní drží katalánský velkoklub ligovou sérii bez porážky už od 8. dubna. V čele tabulky má po remíze 1:1 s Espaňolem dvanáctibodový náskok před Atléticem Madrid, který má večerní duel s Valencií k dobru.

Trenér Barcelony Ernesto Valverde se rozhodl šetřit některé opory, na lavičce tak zůstali argentinský kanonýr Lionel Messi nebo bek Jordi Alba. Bez nich se ale hostům nedařilo vytvořit si množství výraznějších šancí.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona sehrála remízový zápas s Espaňolem

Blízko brance byl pouze Coutinho, který trefil břevno. Už 23 střel Barcelony v této sezoně skončilo na brankové konstrukci, což se nestalo žádnému jinému týmu pěti elitních evropských lig. Na druhé straně se hned po přestávce radovali hráči Espaňolu, přihrávající Baptistao však předtím byl s míčem v zámezí a gól nebyl uznán.

V 66. minutě už se ale domácí dočkali. Po pravé straně s míčem přeběhl García a předložil jej do vápna Morenovi, který hlavou překonal Ter Stegena. Chvíli předtím Valverde poslal na hřiště Messiho a znovu se ukázalo, jak je pro tým důležitý. Argentinec v 82. minutě z přímého kopu našel Piquého, jenž také hlavou vyrovnal.

Z pondělní dohrávky dvou posledních týmů tabulky vyšel lépe tým Las Palmas, který vyhrál na svém stadionu 1:0, odskočil tak Málaze na čtyři body a dostihl La Coruňu.

Španělská fotbalová liga - 22. kolo:

San Sebastian - La Coruňa 5:0 (62. a 89. Illarramendi, 33. Willian José, 75. Canales, 83. Elustondo), Eibar - FC Sevilla 5:1 (17. a 61. Orellana, 1. Kike, 32. Ramis, 83. Arbilla - 21. Sarabia z pen.), Betis Sevilla - Villarreal 2:1 (45.+2 a 65. Moron - 80. Bacca z pen.), Alavés - Vigo 2:1 (4. Alfonso, 18. El Haddadi - 90.+1 Aspas), Levante - Real Madrid 2:2 (42. Boateng, 89. Pazzini - 11. Ramos, 81. Isco), Getafe - Leganés 0:0, Espaňol Barcelona - FC Barcelona 1:1 (66. Moreno - 82. Piqué), Girona - Bilbao 2:0 (7. z pen. a 65. Stuani), Atlético Madrid - Valencie 1:0 (59. Correa), Las Palmas - Málaga 1:0 (90. Halilovič).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články