Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Bayern vede už o osmnáct bodů, Batshuayi prožil debut z říše snů

Fantastickou premiéru prožil Michy Batshuayi z Dortmundu, který vstřelil v 21. kole bundesligy dva góly v Kolíně nad Rýnem a následně připravil rozhodující trefu pro Andrého Schürrleho. Druhý Leverkusen remizoval ve Freiburgu, čehož využil vedoucí Bayern skalpem Mohuče ke zvýšení náskoku v čele tabulky. Cenný skalp Schalke 04 si připsaly Brémy. Na stadionu favorizovaného soupeře zvítězily i přes zaváhání brankáře Jiřího Pavlenky 2:1 a opustily sestupové pásmo. 

Michy Batshuayi se raduje z premiérového gólu za Dortmund
zdroj: AP autor: Martin Meissner

Čtyřiadvacetiletý Batshuayi, který do vestfálského klubu přišel na hostování z Chelsea, otevřel skóre ve 35. minutě a postaral se o pětistou branku tohoto ročníku německé nejvyšší soutěže. Po hodině hry vyrovnal hlavou střídající Simon Zoller, ale o pár minut později znovu skóroval Batshuayi.

Domácí sice dokázali podruhé vyrovnat, když se povedenou hlavičkou prosadil Jorge Mere, nicméně o výhře Dortmundu rozhodl šest minut před koncem po Batshuayiově přiťuknutí Schürrle, jehož prudká střela zapadla přesně do šibenice.

Brémy od 24. minuty prohrávaly po gólu Konopljanky, jehož střela ze střední vzdálenosti proklouzla chybujícímu Pavlenkovi mezi prsty, ale skóre duelu dokázaly otočit. Klíčový moment nastal v 69. minutě, kdy byl vyloučen stoper Schalke Nastasič. K obratu zavelel v 79. minutě Kruse, který využil velké chyby brankáře Fährmanna a první výhru po třech zápasech zařídil Werderu ve třetí minutě nastavení Junuzovič.

Bayern rozhodl v Mohuči před odchodem do kabin

Ve 33. minutě napálil Ribéry odražený míč po rohovém kopu přesně k tyči a svým 114. gólem za mnichovský celek se zařadil na 11. místo klubové tabulky střelců. Krátce před pauzou navíc přidal druhý gól James Rodríguez. Bavorský gigant opanoval desáté soutěžní utkání v řadě, což se mu naposledy povedlo v roce 2015 mezi srpnem a říjnem.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern uspěl v Mohuči a vyhrál desátý soutěžní zápas za sebou

Český reprezentační záložník Vladimír Darida odehrál za Herthu Berlín poprvé od říjnového zranění kolena celé ligové utkání proti Hoffenheimu (1:1), v jehož dresu nastoupil Pavel Kadeřábek na posledních sedm minut.

Hosté se ujali vedení díky proměněnému pokutovému kopu Kramariče, ale po necelé hodině hry vyrovnal Kalou, který si naskočil na Lazarův centr a hlavou překonal bezmocně plachtícího Baumanna.

Morávek se vrátil do sestavy a pomohl Augsburgu k vítězství

Záložník Jan Morávek nastoupil poprvé od 21. října za Augsburg, který porazil Frankfurt 3:0. V základní sestavě bavorského celku se osmadvacetiletý český středopolař objevil dokonce po čtyřech a půl měsících.

Augsburgu se v této sezoně doma daří a potvrzoval to i od začátku proti Eintrachtu. V 19. minutě se ke sražené střele dostal Ku Ča-čchol a otevřel skóre. Vyrovnat mohl vzápětí Jovič, ale jeho pokus skončil na tyči. Morávek opustil hřiště po 70 minutách a jeho tým následně ještě dvakrát skóroval. Nejprve efektně zvýšil Gregoritsch a v závěru pak střídající Richter oslavil premiérový zásah za A-tým.

Německá fotbalová liga - 21. kolo:

Kolín nad Rýnem - Dortmund 2:3 (60. Zoller, 69. Mere - 35. a 62. Batshuayi, 84. Schürrle), Freiburg - Leverkusen 0:0, Hertha Berlín - Hoffenheim 1:1 (58. Kalou - 38. Kramarič z pen.), Mohuč - Bayern Mnichov 0:2 (33. Ribéry, 44. Rodríguez), Schalke - Brémy 1:2 (24. Konopljanka - 79. Kruse, 90.+3 Junuzovič), Wolfsburg - Stuttgart 1:1 (24. Origi - 60. Gómez), Mönchengladbach - Lipsko 0:1 (89. Lookman), Augsburg - Eintracht Frankfurt 3:0 (19. Ku Ča-čchol, 76. Gregoritsch, 89. Richter),

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články