Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Barcelona se štěstím vydřela výhru, Atlético navýšilo náskok na druhém místě

Pořádné štěstí a Lionel Messi – to byly hlavní důvody, proč Barcelona přece jen dokázala v závěru otočit špatně rozehraný duel s výborně hrajícím Alavésem a vyhrála 2:1. Katalánský klub tak zůstává na prvním místě s jedenáctibodovým náskokem před Atlétikem. To přitom výhrou 3:0 nad Las Palmas navýšilo svůj odstup od třetí Valencie, která prohrála s Realem Madrid vysoko 1:4, už na šest bodů.

Vítězná póza Lionela Messiho
zdroj: Reuters autor: ALBERT GEA

Alavés se nečekaně ujal vedení ve 23. minutě. Po propadnutí barcelonské obrany běželi dva hráči hostů sami na Ter Stegena, zakončení se nakonec ujal Guidetti a se štěstím překonal německého brankáře. Švédský útočník dosud v La Lize vstřelil 12 gólů, z toho tři Barceloně. V největší šanci domácích trefil Messi, jenž nastoupil k 200. ligovému zápasu na Camp Nou, z přímého kopu tyč.

Katalánský velkoklub po přestávce stupňoval tlak a vyrovnání se dočkal v 72. minutě po Suárezově trefě. Uruguayský kanonýr se poprvé v kariéře prosadil v osmi ligových zápasech v řadě. V 84. minutě otočil zápas Messi, jenž se už tentokrát z přímého kopu nemýlil.

Je nám líto, video expirovalo.
Barcelona si po výhře 2:1 nad Alavés upevnila vedení ve španělské lize

Hlavní postavou zápasu Atlétika s Las Palmas byl útočník Antoine Griezmann, který dal gól a dvakrát nastřelil tyč. Francouzský střelec poprvé trefil brankovou konstrukci v prvním poločase, když se snažil efektně patičkou usměrnit do brány Juanfranův centr. Gólově se ale prosadil až po hodině hry. Znovu zafungovala spolupráce se španělským pravým obráncem, po jehož kolmici za obranu už Griezmann poslal míč dloubáčkem do sítě. O chvíli později navíc lobem znovu orazítkoval tyč Chichizolovy brány.

Na rozdíl dvou gólů zvýšil v 73. minutě po rychlém protiútoku Torres a dvě minuty před koncem upravil na konečných 3:0 střídající Thomas. Svěřenci Diega Simeoneho navýšili náskok před třetí Valencií na šest bodů. Las Palmas zůstává předposlední.

Toni Kroos a Cristiano Ronaldo slaví gól ve Valencii
zdroj: REUTERS autor: Heino Kalis

V zápase Realu ve Valencii úřadoval Cristiano Ronaldo. První střelu z "bílého bodu" proměnil portugalský útočník v 16. minutě poté, co jej ve vápně fauloval Montoya. Na druhé straně musel Navas zasáhnout proti Kondogbiově tvrdé ráně. Vzápětí zavinil Montoya další penaltu po kontaktu s Benzemou, a pětinásobný držitel Zlatého míče se opět nemýlil. "Nevím, jestli tam byl nějaký kontakt. Pokud za tohle odpískáte penaltu, musíte jich pak nařídit hodně v každém zápase," postěžoval si na druhý pokutový kop Mina.

Valencie se však nevzdala a vytvořila si několik příležitostí, ze kterých se ujala Minova hlavička z 59. minuty  1:2. Vyrovnat mohl následně právě Parejo, ale Navas střelu odchovance madridského velkoklubu vyrazil. V závěru definitivně rozhodli o výhře "Bílého baletu" Marcelo a Kroos. Real uspěl ve Valencii poprvé od prosince 2013.

Na záda Realu ustavičně dýchá Villarreal, který porazil 4:2 San Sebastian a z posledních šesti zápasů získal 16 bodů. "Žlutá ponorka" je v tabulce pátá s jednobodovým mankem na svěřence Zinédina Zidana. San Sebastian prohrál čtvrté utkání po sobě.

V záchranářském souboji ztratila La Coruňa dvoubrankové vedení a remizovala s Levante 2:2. Ani jednomu z týmů se aktuálně nedaří: Deportivo z posledních šesti duelů získalo pouze dva body, Levante čeká na výhru dokonce devět zápasů.

Výsledky 21. kola La Ligy

La Coruňa - Levante 2:2 (19. Adrián, 45. Andone - 80. a 84. Ivi López), Valencie - Real Madrid 1:4 (59. Mina - 16. a 38. Ronaldo obě z pen., 84. Marcelo, 89. Kroos), Málaga - Girona 0:0, Villarreal - San Sebastian 4:2 (5. Ruíz, 17. Fornals, 20. Bacca, 34. Castillejo - 24. Llorente, 58. Willian José), Athletic Bilbao - Eibar 1:1 (50. Aduriz - 73. Kike), Leganés - Espaňol Barcelona 3:2 (11. a 82. vlastní Hermoso, 69. Guerrero - 49. Navarro, 88. Hermoso), Atlético Madrid - Las Palmas 3:0 (61. Griezmann, 73. Torres, 88. Thomas), FC Barcelona - Alavés 2:1 (72. Suárez, 84. Messi - 23. Guidetti), Vigo - Betis Sevilla 3:2 (12. a 79. Aspas, 57. Gómez - 71. León, 90.+1 Guardado z pen.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články