Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Liverpool selhal ve Swansea, Agüero uzemnil Newcastle hattrickem

Před pár dny porazili jako první lídra z Manchesteru, na velký úspěch ale fotbalisté Liverpoolu navázali selháním. Reds padli na půdě posledního Swansea 0:1. To vedoucí City se rychle vrátili na vítěznou vlnu a díky hattricku Sergia Agüera porazili Newcastle 3:1. Jediný gól Anthonyho Martiala stačil k zisku plného počtu bodů jejich městským rivalům United na stadionu Burnley. Slavila i Chelsea, která učinila rázný konec dvouzápasové sérii bez výhry v Brightonu (4:0). Arsenal deklasoval Crystal Palace 4:1. Tottenham jen remizoval se Southamptonem.

Nespkojený Emre Can z Liverpoolu
zdroj: REUTERS autor: Matthew Childs

Domácí v prvním poločase přečkali dvě velké šance Liverpoolu a pět minut před pauzou udeřili, když se po odraženém rohu prosadil Alfie Mawson. Svěřencům Jürgena Kloppa se ve druhé půli nepodařilo prolomit obranu outsidera. Několik slibných možností zahodil nejlepší střelec týmu Mohamed Salah, jeho ofenzivní kolega Roberto Firmino pak v nastavení hlavičkoval do tyče.

Swansea se bodově dotáhla na předposlední West Bromwich, na první nesestupovou pozici velšský celek ztrácí tři body. Liverpool nenavázal na minulé domácí vítězství 4:3 nad vedoucím Manchesterem City.

"Citizens" po celý zápas dominovali a trpělivě dobývali bránu soupeře. Sterlingův gól ještě nebyl uznán kvůli ofsajdu, ale ve 34. minutě lehce tečoval De Bruyneho centr hlavou Agüero a otevřel skóre.

Je nám líto, video expirovalo.
Liverpool vyhořel s poslední Swansea, Klopp byl smutný

Belgický záložník je s deseti asistencemi nejlepším nahrávačem anglické ligy. V 63. minutě navíc proměnil Agüero pokutový kop nařízený za faul na Sterlinga - 2:0.

O čtyři minuty později však nečekaně zdramatizoval utkání Murphy, který na konci samostatného brejku přehodil brankáře Edersona. A vzápětí mohly "Straky" dokonce vyrovnat, Ederson ovšem svou chybu proti Diamému napravil.

V 83. minutě předvedl parádní individuální akci Sané, prokličkoval mezi několika protihráči a předložil míč před bránu opět Agüerovi. Argentinský kanonýr už neměl problém uklidit balón k tyči a připsal si svůj 14. gól proti Newcastlu v kariéře.

Martial vstřelil poprvé v dresu "Rudých ďáblů" gól ve třech ligových zápasech po sobě. Domácí byli nejblíž vyrovnání po necelé hodině hry, ale Gudmundsson nastřelil z přímého kopu pouze břevno.

Burnley prohrálo v lize potřetí v řadě a spadlo na osmou pozici. Svěřenci Josého Mourinha naopak vyhráli poslední čtyři soutěžní zápasy, navíc bez inkasované branky. Brankář David de Gea udržel už 14. nulu v této sezoně Premier League - nikdo nemá v rámci pěti nejprestižnějších evropských lig lepší bilanci.

Zaváhání Burnley využil Leicester a dostal se před něj. Výhru 2:0 nad Watfordem zařídil Jamie Vardy, který byl krátce před poločasovou pauzou faulován ve vápně a proměnil nařízenou penaltu. V nastaveném čase druhého poločasu ještě upravil na 2:0 Mahrez.

Chelsea vyučovala v Brightonu, Hazard vstřelil 100. ligový gól

Ve 3. minutě se dostal odražený centr Mosese k Hazardovi, který se kličkou zbavil obránce a otevřel skóre. O tři minuty později navíc zvýšil po fantastické kombinaci Willian, jemuž dvěma patičkami připravili ideální pozici Hazard a Batshuayi.

Eden Hazard střílí gól do sítě Brightonu
zdroj: REUTERS autor: Hannah Mckay

Útočná trojice "Blues" byla nebezpečná po celý duel, hrozili ale i domácí – v největší šanci trefil Pröpper v 50. minutě hlavičkou spojnici tyče a břevna. Na druhé straně vyrazil Ryan na tyč Willianův přímý kop.

V 77. minutě přidal po brejku svůj druhý gól Hazard. Belgický křídelník vstřelil svou 100. a 101. ligovou branku v kariéře – 36 si jich připsal v barvách Lille a 65 v současném působišti. Konečný výsledek stanovil minutu před koncem řádné hrací doby Moses.

Arsenal sestřelil Crystal během 22 minut, Čech na jubilejní nulu čeká dál

Po sérii pěti soutěžních utkání bez vítězství hráči "Gunners" zabrali. Gólman Petr Čech se nicméně opět nedočkal 200. čistého konta v Premier League. V 78. minutě ho o něj připravil pohotovou střelou Milivojevič.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal doma naděloval, Crystal Palace porazil 4:1

Svěřenci kouče Arséna Wengera předvedli drtivý nástup do zápasu, když ve 22. minutě vedli už 4:0. Dvakrát se prosadili po rohovém kopu zásluhou Monreala a Koscielnyho. Mezitím se ještě trefil Iwobi a na rozdíl čtyř branek zvýšil po svižné kombinaci a Özilově přiťuknutí Lacazette. Fotbalisté Crystalu Palace po třech duelech v lize prohráli, naposledy nestačili 28. prosince právě na Arsenal.

Kanonýr Kane zařídil jen remízu

Tottenham remizoval na stadionu Southamptonu, který nedokázal zvítězit už v jedenácti ligových zápasech. Tottenham se musel obejít bez nemocného brankáře Huga Llorise. Nahradil ho Michel Vorm, který nastoupil v jubilejním 100. zápase Premier League. Po čtvrthodině hry se dostali do vedení domácí, když si Bertrandův přízemní centr srazil do vlastní branky Sánchez. O tři minuty později však "Kohouti" vyrovnali, na Daviesův centr si naskočil Kane a hlavou nedal gólmanu Forsterovi šanci. Kanonýr Tottenhamu vstřelil v posledních šesti ligových zápasech devět branek a tabulce střelců vládne s 21 zásahy.

V závěru Tottenham soupeře přitlačil, obrátit skóre se mu ale nepodařilo. Kouč "Kohoutů" Mauricio Pochettino, který v letech 2013 a 2014 trénoval právě Southampton, na půdě svého bývalého zaměstnavatele dosud neprohrál.

"Byl to vyrovnaný a obtížný zápas. Hřiště nebylo v dobrém stavu. Byla to bitva. Drželi jsme více míč, ale potřebovali jsme být agresivnější a vytvářet si více šancí. Musíme uznat sílu soupeře, ale nejsem s výkonem spokojený. Měli jsme hrát rychleji, více toho vytvořit. Udělali jsme hodně chyb, se kterými není možné zvítězit," kritizoval své svěřence argentinský trenér.

Harry kane z Tottenhamu
zdroj: ČTK/PA autor: Adam Davy

"Southampton je na sestupových pozicích dočasně, určitě se posunou výš. Nám budou tyhle dva body na konci sezony scházet, neboť mezi prvními šesti či sedmi týmy je to velmi těsné," dodal.

Jeho protějšek, krajan a jmenovec Mauricio Pellegrino viděl na výkonu svého týmu pozitiva. "Musíme pokračovat v téhle cestě, hráli jsme odhodlaně. Proti takovým týmům můžete zápas ztratit během minuty, ale my jsme byli ve hře až do konce. Takhle musíme hrát. Každého může tento výkon povzbudit, aby nám věřil. V tabulce máme problémy, ale ve třech či čtyřech týdnech se to může změnit. Mezi deseti nebo jedenácti kluby je rozdíl několika bodů," konstatoval optimisticky.

"V Argentině říkáme, že tahle práce je jako elektrické křeslo. Není jednoduché se v něm udržet. Jsem spokojený, klub má vše potřebné k tomu, abychom se mohli posouvat. Chci se zlepšovat. O práci se nebojím," uvedl bývalý kouč Valencie či Alavésu.

Anglická fotbalová liga - 24. kolo:

Brighton - Chelsea 0:4 (3. a 77. Hazard, 6. Willian, 89. Moses), Arsenal - Crystal Palace 4:1 (6. Monreal, 10. Iwobi, 13. Koscielny, 22. Lacazette - 78. Milivojevič), Burnley - Manchester United 0:1 (54. Martial), Everton - West Bromwich 1:1 (70. Niasse - 7. Rodriguez), Leicester - Watford 2:0 (39. Vardy z pen., 90.+1 Mahrez), Stoke - Huddersfield 2:0 (53. Allen, 69. Diouf), West Ham United - Bournemouth 1:1 (73. Hernández - 71. Fraser), Manchester City - Newcastle 3:1 (34., 63. z pen. a 83. Agüero - 67. Murphy), Southampton - Tottenham 1:1 (15. vlastní Sánchez - 18. Kane), Swansea - Liverpool 1:0 (40. Mawson).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články