Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Immobile nasázel Spalu čtyři góly, Neapol si upevnila vedení

Italský útočník Ciro Immobile opět ukázal svůj střelecký potenciál. Forvard Lazia se na stadionu Spalu trefil čtyřikrát a výraznou měrou přispěl k vítězství 5:2. "Biancocelesti" jsou aktuálně čtvrtí s náskokem jednoho bodu před městským rivalem AS, které doma prohrálo s Atalantou Bergamo 1:2. Výhrou 2:0 nad Veronou si vedoucí pozici pojistila Neapol. Pouze bod však ztrácí Juventus po hubeném triumfu v Cagliari. Třetí Inter Milán remizoval ve Florencii 1:1.

Ciro Immobile se raduje z gólu
zdroj: imago sportfotodienst autor: Insidefoto

Neapol se doma proti předposlední Veroně dlouho nemohla střelecky prosadit. V největších příležitostech nastřelili tyč Mertens a Insigne.

Ve druhém poločase však favorit přece jen udeřil. V 66. Minutě si Koulibaly naskočil na Mertensův rohový kop a hlavou poslal míč do sítě. Senegalský stoper skóroval počtvrté v sezoně, což z něj dělá nejlepšího střelce mezi obránci v Serii A. O dvanáct minut později přidal pojistku po Insigneho centru Callejón.

Juventus měl na hřišti Cagliari více šancí, tu největší ale spálil ve 43. minutě domácí Farias, jehož střelu Szczesny reflexivně vyrazil na tyč. Ve druhém poločase se favorit dlouho nemohl dostat do vážnější příležitosti, přesto se nakonec branky dočkal. V 74. minutě zužitkoval Costův centr Bernardeschi a pohodlně zakončil do odkryté brány.

Trenér Juventusu Massimiliano Allegri zaznamenal 200. vítězství v Serii A a jubilejní 100. na lavičce "Staré dámy". 

Federico Bernardeschi se raduje z vítězného gólu
zdroj: REUTERS autor: Alberto Lingria

Zápas mezi Spalem a Laziem přinesl gólově nejbohatší úvodní půlhodinu aktuálního ročníku. Na trefu hostujícího Luise Alberta z 5. minuty vzápětí zareagoval Antenucci, jenže pak se dvakrát trefil Immobile, který zužitkoval přesné přihrávky Alberta a Milinkoviče-Saviče. Ve 30. minutě snížil znovu Antenucci, ale ještě do poločasu opět slavil Immobile.

Italský reprezentant zaznamenal druhý ligový hattrick v sezoně, což se v dresu Lazia naposledy povedlo Hernánu Crespovi v ročníku 2001/02. A v 51. minutě navíc skóre uzavřel další trefou - svou bilanci vylepšil na 20 gólů a 7 asistencí v 18 zápasech. Je zároveň nejproduktivnějším fotbalistou sezony v rámci pěti elitních evropských soutěží.

Římské AS prohrávalo na Olympijském stadionu už v 19. minutě o dvě branky, za Bergamo se totiž trefili Cornelius a De Roon. Střelec druhého gólu se poté těsně před pauzou nechal vykartovat a hosté dohrávali o deseti.

Dlouhou přesilovku domácí zužitkovali jen částečně. V 56. minutě vyslal El Shaarawy kolmou přihrávku na Džeka, a ten křížnou střelou snížil. V tu dobu už byl na hřišti i český útočník Patrik Schick, který vystřídal Pellegriniho. Do žádné příležitosti se nicméně nedostal.

AC Milán po třech zápasech bez výhry udolal adepta na sestup Crotone 1:0. Gól na San Siru vstřelil v 54. minutě domácí kapitán Bonucci, jenž využil chybu brankáře Cordaze.

Podruhé za sebou uspělo poslední Benevento - doma porazilo šestou Sampdorii 3:2 a na místa znamenající záchranu ztrácí osm bodů. Ladislav Krejčí sledoval pouze z lavičky prohru své Boloni 0:3 s FC Turín.

Vítězná série Baráka, Jankta a spol. skončila v Chievu

Po pěti triumfech za sebou se fotbalisté Udine museli spokojit s remízou. V Chievu brzy prohrávali po gólu srbského záložníka Ivana Radovanoviče. Krátce před poločasovou přestávkou však český záložník Jakub Jankto vysunul přihrávkou Giuseppeho Pezzellu, jehož pas před branku si srazil za vlastního gólmana Nenad Tomovič.

Jakub Jankto v objetí spoluhráče Behramiho
zdroj: ČTK/AP/Alberto Lancia

Obrat se nicméně nekonal a Udine nevyužilo šanci dotáhnout se bodově na Sampdorii, která drží na šestém místě poslední vstupenku do evropských pohárů. Celý zápas odehrál za hosty i druhý český reprezentant Antonín Barák.

Remízou 1:1 skončil i duel mezi Fiorentinou a Interem Milán. Domácí zachránili bod až v nastavení zásluhou Giovanniho Simeoneho. Také za Inter skóroval Argentinec, v 55. minutě ho poslal do vedení Mauro Icardi. Třetí tým tabulky ovšem náskok neudržel a jeho čekání na ligové vítězství trvá už pět zápasů.

Italská fotbalová liga - 20. kolo:

Chievo - Udine 1:1 (9. Radovanovič - 41. vlastní Tomovič), Fiorentina - Inter Milán 1:1 (90.+1 Simeone - 55. Icardi), FC Turín - Boloňa 3:0 (39. De Silvestri, 53. Niang, 85. Falque), AC Milán - Crotone 1:0 (54. Bonucci), Benevento - Sampdoria Janov 3:2 (69. a 84. Coda, 90.+1 Brignola - 45.+1 Caprari, 90.+4 Kownacki), FC Janov - Sassuolo 1:0 (80. Galabinov), Neapol - Hellas Verona 2:0 (66. Koulibaly, 78. Callejón), Spal Ferrara - Lazio Řím 2:5 (8. z pen. a 31. Antenucci - 19., 26., 41. a 51. Immobile, 5. Alberto), AS Řím - Bergamo 1:2 (56. Džeko - 14. Cornelius, 19. De Roon), Cagliari - Juventus Turín 0:1 (74. Bernardeschi).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články