Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Vydra v laufu. V osmi zápasech se trefil sedmkrát a myslí na rekord

Matěji Vydrovi se přilepila střelecká forma na kopačky. V sobotním zápase druhé anglické ligy přispěl k výhře Derby nad Millwallem 3:0 a po polovině sezony je s třinácti brankami druhým nejlepším střelcem soutěže. V posledních osmi zápasech dal sedm gólů a ztrácí jedinou trefu na Leona Clarka z Sheffieldu United. Vydra by vyrovnal svůj nejvydařenější ročník 2012/13, kdy se v dresu Watfordu trefil dvaadvacetkrát.

Matěj Vydra se raduje ze vstřeleného gólu
zdroj: ČTK/EMPICS

"Nedal jsem si žádnou konkrétní metu, ale víte, že jsem vstřelil ve Watfordu 22 gólů za sezonu. Takže možná se dostat na tuhle hranici. Ale důležité je, abychom získávali tři body. Když k tomu budu pomáhat góly, já i všichni ostatní budeme spokojeni," řekl Vydra.

Jeho tým dal všechny tři góly mezi 23. a 28. minutou. Pětadvacetiletý český útočník se prosadil v 25. minutě povedenou střelou z 20 metrů k tyči. "Myslím, že jsme odehráli výborný zápas. Hlavně v prvním poločase jsme předvedli velmi dobrý výkon. Mohli jsme klidně vyhrát 6:0 nebo 7:0, měli jsme mnoho šancí. Ale ve druhém poločase jsme nechali soupeři příliš prostoru a také mohli dát několik gólů," řekl Vydra.

Je nám líto, video expirovalo.
Vydra přispěl k výhře Derby nad Millwallem

Vstříc k postupu do Premier League

Derby je po 23 zápasech na třetím místě tabulky, které znamená účast v play-off o Premier League. Na přímý postup ztrácí tři body. V úterý se představí na hřišti Hullu. "Zatím jsme spokojeni a musíme pokračovat jako posledně v prvním poločase. Možná, že pro nás je někdy lepší hrát venku, kde můžeme hrát na ty naše brejky. Chceme další tři body," uvedl Vydra.

Na nabitý program během Vánoc už je zvyklý. Na Štědrý den za ním přijela do Anglie rodina, dali si večeři, rozbalili dárky a dívali se na filmy. Vydra však především odpočíval. "Během Vánoc je tu vždy velmi náročný program. Takže je to hlavně o tom nabrat síly a zregenerovat. Myslím, že každý je na to připraven, v Anglii to takhle chodí," podotkl.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články