Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bayern zvýšil svoje vedení, Kadeřábek asistencí pomohl Hoffenheimu k výhře

Náskok Bayernu na čele německé ligy se po 16. kole zvýšil na devět bodů. Mnichovanům k tomu pomohlo vítězství 1:0 nad Kolínem nad Rýnem a ztráta Lipska, které remizovalo ve Wolfsburgu 1:1. Vicemistra navíc na druhém místě přeskočilo Schalke, které zdolalo 3:2 Augsburg. Uspěl i Hoffenheim, který i díky asistenci Pavla Kadeřábka vyhrál 1:0 nad Stuttgartem.

Robert Lewandowski (vlevo) se raduje z gólu Bayernu s Franckem Ribérym
zdroj: REUTERS autor: Michael Dalder

Bayern se v prvním poločase s Kolínem nečekaně trápil a nejhorší obranu soutěže nedokázal zlomit. Domácí fanoušky po hodině hry uklidnil vedoucí trefou polský kanonýr Robert Lewandowski, ale další góly už favorit nepřidal a musel se spokojit s nejtěsnější výhrou.

Rozhodující moment při výhře Hoffenheimu přišel až v 81. minutě. Kadeřábek nejprve z úhlu nepropálil brankáře, ale z velkého závaru šťastně vydoloval míč, který předložil Marku Uthovi. Hosté už se na odpověď nezmohli a prohráli osmé z devíti venkovních ligových utkání v sezoně.

Brémy s brankářem Jiřím Pavlenkou a obráncem Theodorem Gebre Selassiem prohrály v Leverkusenu 0:1 a nenavázaly na sobotní vítězství v Dortmundu. Pavlenku překonal už v 11. minutě Lucas Alario, další šance bývalý gólman Slavie zlikvidoval. Hosté zůstali v tabulce předposlední.

Wolfsburg byl v prvním poločase pod tlakem, paradoxně se ale dostal do vedení po Verhaeghově penaltě. Vyrovnání se dočkal favorit v 53. minutě zásluhou Halstenberga. Domácí nicméně i v osmém zápase v řadě uhájili domácí neporazitelnost.

Je nám líto, video expirovalo.
Dortmund pod novým koučem ukončil sérii neúspěchů proti Mohuči

Dortmund po změně trenéra hned vybojoval první bundesligové vítězství od 20. září. Pod vedením Petera Stögera, který v neděli nahradil Petera Bosze, vyhrála Borussia v Mohuči 2:0, ve druhém poločase se o to zasloužili obránce Sokratis a záložník Kagawa.

Dortmund se posunul na čtvrté místo s tříbodovým mankem na Lipsko. Krok s ním udržel i Frankfurt, který otočil zápas na hřišti sestupem ohroženého Hamburku a zvítězil 2:1. Oba týmy přeskočily díky lepšímu skóre Borussii Mönchengladbach, která prohrála ve Freiburgu 0:1 gólem z penalty a propásla šanci na posun na druhou příčku.

Výsledky 16. kola německé fotbalové ligy:

Wolfsburg - Lipsko 1:1 (15. Verhaegh z pen. - 52. Halstenberg), Freiburg - Mönchengladbach 1:0 (20. Petersen z pen.), Hamburk - Eintracht Frankfurt 1:2 (9. Papadopulos - 16. Wolf, 24. Gačinovič), Mohuč - Dortmund 0:2 (55. Sokratis, 89. Kagawa), Hoffenheim - Stuttgart 1:0 (81. Uth), Bayern Mnichov - Kolín nad Rýnem 1:0 (60. Lewandowski), Hertha Berlín - Hannover 3:1 (18. a 45. Kalou, 83. Torunarigha - 65. Bebou), Leverkusen - Brémy 1:0 (11. Alario), Schalke - Augsburg 3:2 (44. Di Santo, 47. Burgstaller, 83. Caligiuri z pen. - 64. Caiuby, 79. Gregoritsch z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články