Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nevybavuji si ani přátelák odehraný s horším přístupem, soptil Mourinho

Nečekanou "facku" obdrželi fotbalisté Manchesteru United v 9. kole Premier League v Huddersfieldu. Na stadionu nováčka nejvyšší soutěže totiž museli skousnout porážku 1:2. Trenér José Mourinho po utkání rázně zkritizoval přístup svého týmu, který je v tabulce druhý s odstupem 5 bodů za Manchesterem City.    

José Mourinho (vpravo) během utkání v Huddersfieldu
zdroj: REUTERS autor: Andrew Yates

"Nevybavuji si ani přátelák odehraný s horším přístupem. Ve druhé půli se hráči snažili, mohli jsme dát i další gól a remizovat, ale byla by to nezasloužená dělba bodů," připustil portugalský stratég a dodal. "Kdybych byl příznivcem United, byl bych skutečně zklamaný. Můžete prohrát s protivníkem, protože byl kvalitnější, ale ne proto, že měl lepší přístup."

Zároveň však nezapomněl ocenit hru soupeře. "Hráli tak, jak se mi to líbí. Agresivně, s chutí, motivací, obětováním. A to nám přesně chybělo. Tým, který si zasloužil vyhrát, zvítězil. Hotovo," uvedl čtyřiapadesátiletý kouč.

"Slyšel jsem Andera Herreru (záložníka Manchesteru United, pozn. autora), který v rozhovorech říkal, že přístup a touha byly mizerné. Proboha! Pokud to tak cítí, myslím, že by měli všichni přijít na tiskovou konferenci a vysvětlit, proč to tak bylo, protože já to vysvětlit jednoduše neumím," pokračoval v kritice bývalý trenér Chelsea, Interu nebo Realu Madrid.

Jeho protějšek David Wagner si cenné vítězství užíval. "Je to výjimečný okamžik. Velký výsledek pro malý Huddersfield Town. Jsem si toho vědom, jsem šťastný a pyšný. Je to jeden ze tří nejlepších momentů, které jsem jako trenér tohoto klubu prožil. Ukázalo se, že ve fotbale je vše možné."

Huddersfield ukončil sérii šesti zápasů bez vítězství a porazil Manchester United poprvé od 22. března 1952. V tabulce je jedenáctý s vyrovnanou bilancí 3-3-3 a skóre 7:10.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články