Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Liverpool ztrapnil fotbalisty Arsenalu, Tottenham jen remizoval s Burnley

Londýn – Nejistotu okolo největších opor a vůbec okolo celého Arsenalu naplno zhmotnil katastrofální výkon Gunners na Anfield Road. Wengerův tým zcela propadl a Liverpool jej sestřelil 4:0. Manchester United porazil Leicester 2:0, stejným poměrem zvítězila i Chelsea nad Evertonem. S novým prostředím ve Wembley se naopak stále jen sžívá Tottenham, který jen remizoval s Burnley 1:1.

Slavící Salah a v pozadí mizérie Arsenalu
zdroj: Reuters autor: PHIL NOBLE

Arsenal v utkání podal žalostný výkon. Obrana naprosto hořela a vůbec se nedokázala popasovat s rychlostí kombinace Liverpoolu. Při každém protiútoku se hráči Gunners vraceli jen pomalu zpět a vyráběli neuvěřitelné kiksy.

Poprvé Reds trestali v 17. minutě, kdy se krátce po ztrátě při rozehrávce dostal k míči Gomez, poslal přesný centr do vápna a nikým nehlídaný Firmino hlavičkou zavěsil za Čecha. Druhý gól přidal ještě do poločasu Sadio Mané. Hráči Arsenalu se nevrátili z ofenzivního rohového kopu, Firmino přenesl doleva na senegalského křídelníka, ten si pěkně zasekl a krásnou ranou ke vzdálenější tyči obstřelil Čecha.

Potřetí se Liverpool radoval v 57. minutě a znovu po útočném rohovém kopu Arsenalu. Bellerín nevrátil míč do vápna, naopak jej v souboji ztratil s Mohamedem Salahem, který poté mohl zhruba 60 metrů pelášit na Čecha a gólmana Arsenalu prostřelil k bližší tyči. A poslední tečku přidali domácí Reds zásluhou Sturridge, který si na vzdálenější tyči naběhl na centr Salaha a do prázdné brány završil na konečných 4:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřihy 3. kola Premier League

Chelsea si lehce poradila s Evertonem, City vydřeli výhru v Bournemouthu

Chelsea vstoupila do zápasu proti Evertonu aktivně a už v první čtvrthodině si vytvořila několik slibných příležitostí, v zakončení však byla nepřesná, nebo zasáhl gólman Pickford. V 27. minutě už se "Blues" dočkali, když se po narážečce s Moratou trefil Fábregas, který se do sestavy vrátil po odpykání trestu za červenou kartu z duelu prvního kola s Burnley (2:3).

Pět minut před přestávkou se diváci na Stamford Bridge radovali podruhé, po povedeném Azpilicuetově centru se prosadil jeho krajan Morata. Útočník, který do Chelsea přestoupil v létě z Realu Madrid, prožívá úspěšný start v Premier League: ve třech zápasech si připsal dva góly a dvě asistence.

Je nám líto, video expirovalo.
Liverpool v Premier League rozdrtil Arsenal

V základní jedenáctce Citizens na půdě Bournemouthu se poprvé objevila posila z Monaka Benjamin Mendy, za kterého tým z Manchesteru zaplatil více než 50 milionů liber. Za Bournemouth poprvé od začátku nastoupil zkušený útočník Jermain Defoe.

Utkání začali lépe domácí a v 13. minutě vstřelili první gól v sezoně, když se z úhlu efektně trefil Daniels. O chvíli později mohl zvýšit Defoe, gólman Ederson ale včas zasáhl. Hosté se brzy oklepali a po přihrávce za obranu od Davida Silvy se poprvé v ročníku prosadil dvacetiletý Gabriel Jesus, jenž se v 11 zápasech Premier League za City podílel na 12 gólech: osm dal a na čtyři přihrál.

Slavící Raheem Sterling a hráči Manchesteru City mezi smutnícími hráči Bournemouthu
zdroj: Reuters autor: TONY O\'BRIEN

Vyrovnání hosty probudilo k útočné aktivitě, skóre ale dlouho zůstalo nezměněné. Oba týmy dělily v druhém poločase od gólu centimetry - po Kingově střele po hodině hry zazvonila tyč, stejně jako po hlavičce hostujícího obránce Otamendiho v 74. minutě.

Rozhodčí Mike Dean původně nastavil pět minut, vzhledem k hádce mezi trenéry a ošetřování se ale hrálo téměř 101 minut a "Citizens" nakonec dokázali získat tři body. Po Danilově přihrávce se s přispěním teče trefil Sterling. Hrdina Manchesteru ale zápas nedohrál, neboť vzápětí dostal druhou žlutou kartu za bouřlivé oslavy s fanoušky a byl vůbec poprvé v Premier League vyloučen.

Huddersfield udržel neporazitelnost, United porazili Leicester 

Jiří Skalák ani Aleš Matějů nedostali šanci v utkání Brightonu na hřišti Watfordu, které skončilo remízou 0:0. Kromě Brightonu bodovali i další nováčci. Newcastle porazil West Ham jednoznačně 3:0 a Huddersfield se rozešel bez branek se Southamptonem. Swansea zvítězila na půdě Crystal Palace 2:0, čímž prodloužila londýnskému klubu sérii nezdarů.

Je nám líto, video expirovalo.
Manchester United si poradil s Leicesterem

Zejména v prvním poločase duelu s Leicesterem byl Manchester United velmi aktivní v ofenzivě a v 18. minutě rozvlnil síť Schmeichelovy branky, Matův gól však nebyl kvůli údajnému ofsajdu uznán. Několik příležitostí měl francouzský záložník Pogba, vždy však těsně minul.

Krátce po přestávce zahrál ve vápně obránce hostů Simpson rukou, belgický kanonýr Lukaku ale z pokutového kopu Schmeichela nepřekonal a dánský gólman se radoval z první chycené penalty v Premier League.

Leicester pak přidal na aktivitě a Mourinho zareagoval nasazením Rashforda, který tři minuty po příchodu na hřiště skóroval po rohovém kopu. Posléze portugalský kouč poslal do hry také Fellainiho a Lingarda, v 82. minutě druhý jmenovaný vystřelil a jeho pokus tečoval za Schmeichelova záda právě Fellaini.

West Bromwich poprvé v sezoně ztratil body a inkasoval, když remizoval se Stoke 1:1. Na Rodriguezovu první ligovou trefu v dresu WBA zareagoval Crouch. 

Výsledky 3. kola Premier League:

Bournemouth - Manchester City 1:2 (13. Daniels - 21. Gabriel Jesus, 90.+7 Sterling), Crystal Palace - Swansea 0:2 (44. Abraham, 48. Ayew), Huddersfield - Southampton 0:0, Newcastle - West Ham United 3:0 (36. Joselu, 72. Clark, 87. Mitrovič), Watford - Brighton 0:0, Chelsea - Everton 2:0 (27. Fábregas, 40. Morata), West Bromwich - Stoke 1:1 (61. Rodriguez - 77. Crouch).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články