Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Z Walkera je nejdražší obránce historie, Bonucci mění Juventus za AC Milán

Londýn - Příchod brazilského beka Daniho Alvese nevyšel, ale námluvy s Kylem Walkerem ano. Manchester City získal anglického reprezentanta z Tottenhamu za astronomických 53 milionů liber (1,58 miliardy korun). Dres přímého konkurenta si vybral i italský stoper Leondardo Bonucci. Po sedmi letech totiž opouští Juventus a posílí ambiciózní AC Milán, který za něj do Turína pošle 40 milionů eur (miliarda korun).

Kyle Walker
zdroj: PA autor: Adam Davy

Walker "překonal" dosavadní maximum Brazilce Davide Luize. Ten v roce 2014 zamířil z Chelsea do Paris St. Germain za 50 milionů liber.

Sedmadvacetiletý obránce podepsal v Manchesteru City smlouvu na pět let. "Jsem nadšený z přestupu. Pep Guardiola patří k nejrespektovanějším trenérům na světě a věřím, že mi pomůže posunout mou hru o další kus dál," řekl hráč, jenž strávil v Tottenhamu šest let. Za anglickou reprezentaci od roku 2011 odehrál 27 zápasů.

"Kyle je prvotřídní fotbalista. Výborně si počíná na obou stranách hřiště. Sledovali jsme ho v Tottenhamu a udělal na nás dojem svým zlepšením. Je to jeden z nejlepších pravých obránců v anglické lize a stabilní člen národního týmu," uvedl sportovní ředitel City Txiki Begiristain.

Del Piero považoval přestup Bonucciho za vtip

Odchod jednoho z klíčových hráčů Juventusu do týmu velkého rivala vzbudil v Itálii značný rozruch. "Zaskočilo mě to, nejdřív jsem myslel, že je to vtip. Něco takového bych nikdy nečekal," uvedla legenda turínského velkoklubu Alessandro Del Piero.

Podle italských médií má Bonucci v AC dokonce dostat kapitánskou pásku. Milánský celek po příchodu čínského majitele mohutně zbrojí na novou sezonu, v níž chce vylepšit šestou příčku z minulého ročníku.

Dosud poslední titul získal slavný klub v roce 2011. Před Bonuccim už do týmu přišli André Silva (Porto), Ricardo Rodríguez (Wolfsburg), Franck Kessie a Andrea Conti (Bergamo), Mateo Musacchio (Villarreal), Fabio Borini (Sunderland) a Hakan Calhanoglu (Leverkusen).

Leonardo Bonucci z Juventusu slaví branku v síti AS Řím
zdroj: ISIFA/AFP PHOTO autor: OLIVIER MORIN
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články