Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Chrien letí vzhůru. Z Plzně, kde nehrál, si ho tahá slavná Benfica

Plzeň - České fotbalové kluby dál stabilizují své kádry na nadcházejí sezonu. Ostrava oznámila příchod srbského záložníka Stefana Paniče, naopak Plzeň zřejmě opouští Slovák Martin Chrien. A nepůjde nikam jinam než do slavné portugalské Benficy Lisabon.

Martin Chrien
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Portugalský velkoklub si talentovaného záložníka podle sport.sk vyhlédl na Euru 21 v Polsku, kde skóroval proti Anglii a Švédsku. Chrien se i vinou zranění do základní sestavy Plzně nikdy trvale neprosadil.

Na jaře za Viktorku odehrál 76 minut. V Benfice by měl ještě dnes podstoupit lékařskou prohlídku a přestoupit za odhadovaných 30 milionů korun.

Panič přišel do Ostravy z klubu Metalac Gornji Milanovac. Čtyřiadvacetiletý fotbalista s prvoligovým nováčkem podepsal dvouletou smlouvu a odcestoval na soustředění do Kroměříže.

Panič, jenž měří 195 centimetrů, v srbské nejvyšší soutěži odehrál během dvou sezon 60 utkání a vstřelil pět gólů. Za Metalac nastupoval i ve druhé lize. V lednu proti USA absolvoval dosud jediné utkání za srbskou reprezentaci.

"Je to hráč, který má před sebou ve čtyřiadvaceti slibnou perspektivu a potenciál. V posledních dvou sezonách prodělal velký výkonnostní progres a díky tomu se dostal i do srbské reprezentace. Věříme, že vnese další kvalitu a zvýšení konkurence do naší středové řady," řekl sportovní ředitel Dušan Vrťo.

Zdroj
ČT sport, Šport.sk

Hlavní zprávy

Nejčtenější články