Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Schick půjde do Juventusu, potvrdil prezident Sampdorie

Turín – Patrik Schick má namířeno ze Sampdorie Janov do Juventusu Turín. Jeho odchod potvrdil prezident janovského klubu Massimo Ferrero.

Patrick Schick
zdroj: ČTK autor: imago sportfotodienst

"Schick? Ten půjde do Juventusu. Římané o něj měli také zájem, ale neměli peníze," podotkl Ferrero pro klubový server AS Pagine Romaniste.

Ostatně za hotovou věc považuje Schickův odchod do Juventusu i zástupce dalšího zájemce o talentovaného českého útočníka, nový sportovní ředitel Interu Milán Walter Sabatini. "Myslím, že už je s Juventusem dohodnutý," uvedl v rozhovoru pro Corriere dello Sport.

Přesné parametry smlouvy se však zřejmě ještě dolaďují. Podle dřívějších informací italského deníku Tuttosport byl Juventus již předběžně domluvený se Sampdorií, která má ve smlouvě se Schickem výstupní klauzuli ve výši 25 milionů eur (asi 660 milionů korun). Juventus by však nechtěl platit celou částku s tím, že by ještě nechal Schicka v Sampdorii na hostování. Sampdoria by navíc mohla dostat i hráčskou kompenzaci.

Viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd včera nechtěl celou záležitost potvrdit. "Patrik je zatím hráčem Sampdorie. Jeho cena je jasná, protože má ve smlouvě klauzuli. Kdo chce, může to zaplatit a může si ho koupit. Takže je to poměrně jednoduchý přestup. Stačí se domluvit s hráčem," uvedl viceprezident Juventusu.

Schick mu připomíná bývalého spoluhráče Ibrahimovice, když přišel do Juventusu v roce 2004 z Ajaxu. "Když k nám přišel Ibra, tak byl v podobném stavu, jako je nyní Schick, a pak z něj vyrostl hráč, jakým je dnes. Trochu mi ho Patrik připomíná. Je to podobný typ útočníka. Má techniku, ale je velký i rychlý. Když na sobě zapracuje, bude to světový hráč," dodal Nedvěd.

Zdroj
ČTK, pagineromaniste.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články