Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Chelsea padla na Old Trafford, Arsenal ukončil sérii venkovních proher

Londýn – Vedoucí Chelsea jako by začal docházet dech. Ve 33. kole podlehla Manchesteru United 0:2 a v čele tabulky už má jen čtyřbodový náskok před druhým Tottenhamem. Spurs totiž potvrdili vynikající formu, když rozstříleli Bournemouth 4:0. Liverpoolu stačil jediný gól na zisk plného počtu bodů ve West Bromwichi a stále drží třetí příčku. Čtvrtý zůstává Manchester City, který zvítězil v Southamptonu. Arsenal uspěl v Middlesbrough. 

Mesut Özil (číslo 11) v objetí spoluhráčů po gólu do sítě Middlesbrough
zdroj: REUTERS autor: Lee Smith

Do branky "Kanonýrů" se po měsíční pauze zaviněné zraněním lýtka vrátil Petr Čech a pomohl londýnskému klubu ukončit čtyřzápasovou šňůru nezdarů na stadionech soupeřů.

V závěru prvního poločasu poslal hosty do vedení Alexis Sánchez, který střelou přes zeď proměnil trestný kop zpoza šestnáctky. Krátce po změně stran ale zblízka vyrovnal důrazný Negredo a vzápětí chytil Čech velkou šanci Ayalovi. Arsenal se poté vymanil z tlaku a dvacet minut před koncem rozhodl o důležitém vítězství 2:1 Özil.

Manchester United pokořil lídra i bez Ibrahimovice či Mchitarjana

Skóre manchesterského šlágru otevřel v sedmé minutě Rashford, jenž si naběhl mezi stopery Chelsea a poslal míč do sítě mezi nohama Begoviče. Devatenáctiletý anglický útočník nahradil v základní sestavě Ibrahimovice, jenž poprvé v této ligové sezoně usedl na lavičku náhradníků.

N'Golo Kanté
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

V 49. minutě Herrera pohotově vypálil odražený míč na Begoviče a překonal ho podruhé. Bosenský brankář, jenž nahradil v sestavě Blues zraněnou jedničku Courtoise, byl v tomto případě bez šance, protože střelu tečovali bránící spoluhráči mimo jeho dosah.

Svěřenci trenéra Mourinha oplatili Chelsea porážku 0:4 z úvodu sezony, svého soupeře v lize porazili poprvé od roku 2012. Navíc prodloužili ligovou sérii neporazitelnosti na 22 zápasů. Chelsea naopak nepotvrdila bilanci nejúspěšnějšího celku na hříštích soupeřů. 

Liverpool zvládl duel s West Bromwichem

Hráči Liverpoolu se prosadili v nastaveném čase první půle. Lucas Leiva přizvedl centrovaný míč, který doputoval až k Firminovi, jenž hlavičkou z bezprostřední blízkosti nedal Fosterovi šanci. Brazilský útočník překonal 11. gólem v ročníku svůj střelecký výkon z minulé, debutové sezony v Premier League.

Liverpool měl ve druhém dějství další šance na navýšení skóre, ale ve stoprocentní šanci selhal Milner a neujala se ani střela Origiho. Na druhé straně mohl srovnat deset minut před koncem Phillips, ale Mignolet ho vychytal. 

Hosté po těsném vítězství drží sérii sedmi zápasů bez prohry. West Bromwich naopak prohrál třetí utkání za sebou, navíc neskóroval pošesté z posledních sedmi duelů. 

Tottenham jede na vítězné vlně

Tottenham měl zápas od začátku pod kontrolou a rychle se dostal do dvoubrankového vedení. V 16. minutě skóroval poprvé od loňského ledna Dembélé a o tři minuty později potvrdil formu Son Hung-min, který dal v posledních čtyřech zápasech pět gólů a na jeden přihrál.

Hráči Tottenhamu mají co slavit
zdroj: ČTK/PA/Victoria Jones

Ihned po přestávce přidal třetí zásah Kane, jenž se stal čtvrtým fotbalistou, který ve třech sezonách Premier League po sobě nastřílel 20 a více gólů. Před ním to dokázali Shearer, Henry a Van Nistelrooij. V závěru upravil na konečných 4:0 střídající Janssen. 

Zatímco v prvním poločase Southampton ani Manchester City nevyslaly jedinou střelu na branku, druhé dějství mělo jasný průběh. Deset minut po přestávce otevřel skóre ve prospěch hostů prvním ligovým gólem od srpna 2015 stoper Kompany, na nějž v závěru navázali Sané a Agüero. Dvě asistence si připsal De Bruyne a s 13 gólovými přihrávkami je v této statistice nejlepší v Premier League. 

Evertonu se doma daří

Everton si připsal osmou domácí výhru v řadě, což se klubu naposledy povedlo před 27 lety. Liverpoolský celek porazil Burnley 3:1 a posunul se na páté místo před Manchester United, který však má dva zápasy k dobru. Ve třetím zápase po sobě se trefil obránce Jagielka, zásah si připsal též Lukaku, který v posledních 10 utkáních nastřílel 12 branek. Belgický útočník je s 24 góly nejlepším střelcem Premier League.

Sunderland získal bod za remízu 2:2 s West Hamem a na nesestupové pozice ztrácí devět bodů. Trenéra Davida Moyese může těšit alespoň fakt, že jeho svěřenci ukončili gólový půst, který trval 701 minut. Postaral se o to Khazri gólem přímo od rohového praporku.

Další sestupem ohrožené týmy své duely nezvládly: Hull prohrál 1:3 na hřišti Stoke, Swansea nestačila venku na Watford a prohrála 0:1. 

Anglická fotbalová liga - 33. kolo:

Tottenham - Bournemouth 4:0 (16. Dembélé, 19. Son Hung-min, 48. Kane, 90.+3 Janssen), Crystal Palace - Leicester 2:2 (54. Cabaye, 70. Benteke - 6. Huth, 52. Vardy), Everton - Burnley 3:1 (49. Jagielka, 71. vlastní Mee, 74. Lukaku - 52. Vokes z pen.), Stoke - Hull 3:1 (6. Arnautovič, 66. Crouch, 81. Shaqiri - 51. Maguire), Sunderland - West Ham United 2:2 (26. Khazri, 90. Borini - 5. Ayew, 47. Collins), Watford - Swansea 1:0 (42. Capoue), West Bromwich - Liverpool 0:1 (45.+1 Firmino), Manchester United - Chelsea 2:0  (7. Rashford, 49. Herrera), Middlesbrough - Arsenal 1:2 (50. Negredo - 42. Sánchez, 71. Özil).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články